İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararının ardından avukatı Kemal Polat konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat kararı değerlendirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararının ardından avukatı Kemal Polat konuştu

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmadı. Duruşmaya taraf avukatları ve çok sayıda milletvekili de katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararının ardından avukatı Kemal Polat konuştu - Resim : 1

Duruşmada Murat Ongun ve Necati Özkan tanık olarak dinlendi. Cumhuriyet savcısı bir önceki celse verdiği mütalaada 4 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak talebini yineledi Sanık avukatları mütalaaya ilişkin savunma yapmak için makul süre isteğini yerinde gören mahkeme duruşmayı erteledi. Saat 16.00'ya ertelenen duruşma sanık Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının mütalaaya ilişkin savunmaları ile başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararının ardından avukatı Kemal Polat konuştu - Resim : 2

İMAMOĞLU'NA 2 YIL 7 AY 15 GÜN HAPİS


Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat esasa ilişkin yaptığı savunmada, “Şu aşamaya kadar verdiğimiz beyanları tekrar ediyoruz. Seçimi iptal edepleri kim olduğunu dair ilişkin iki hususu sunuyorum. Birisi Abdülkadir Selvi'nin yazısı. Diğeri ise Süleyman Soylu'nun seçim yenilenmeli söylemi ile ilgili haber metni. Ben sözlerimi daha fazla uzatmayacağım. Umarım beni mahcup edersiniz" dedi. Savunma yapan diğer avukatlar Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinin Süleyman Soylu'ya yönelik olduğunu YSK'ya yönelik olmadığını belirterek, beraat talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca Türk Ceza Kanununun 53. Maddesi gereğince siyasi yasak uyguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararının ardından avukatı Kemal Polat konuştu - Resim : 3

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI KONUŞTU
Kararın ardından OdaTv'ye konuşan İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat “Karardan önce söylemiştim, 2yıl 2 ay vereceksiniz demiştim. İnşallah beni mahcup edersiniz, diye eklemiştim. Beni mahcup etmedi, 5 ay daha artırdı. 2 yıl 7 ay verdi. Adil bir yargılama olmadığı net. Söyleyeceğim budur” dedi.

İMAMOĞLU SİYASET YAPAMAYACAK MI?
“Karar kesinleşmeden hiçbir sorun doğurmaz. İstinaf süreçleri var. Normal koşullarda iki ila iki buçuk yıl sürmesi lazım en az… Ama onlara ne şekilde talimat gitti, gitmedi bilmiyoruz.”

Eş ve babaya yakalama kararı Bugün alınan karar adaletten bağımsızdır "Benim hala gençliğim var" Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı geldi! Peki şimdi ne olacak?