İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan yarın hakim karşısına çıkacak! "Hesap vermeye hazırım"

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşma tarihi belli oldu. İmamoğlu'nun, belediye başkanlığı yaptığı döneme ait inceleme başlatılmış, yapılan incelemeler sonucunda ise “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Davanın ilk duruşması yarın gerçekleştirilecek. İmamoğlu, "Suçumuz, kusurumuz varsa hesap vermeye hazırız" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan yarın hakim karşısına çıkacak! "Hesap vermeye hazırım"

İçişleri Bakanlığı tarafından Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ait inceleme başlatılmıştı. Cumhuriyet Savcılığınca 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla İmamoğlu hakkında dava açıldı. Yapılan tüm itirazlar ise reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın hakim karşısına çıkacağı davayla ilgili olarak “Suçumuz, kusurumuz varsa hesap vermeye hazırız. Gereği neyse hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden arayışlar nafile” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan yarın hakim karşısına çıkacak! "Hesap vermeye hazırım" - Resim : 1

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine açılan yeni davada yarın hâkim karşısına çıkacak. “Suçumuz, kusurumuz varsa hesap vermeye hazırız. Gereği neyse hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden arayışlar nafile” diyen İmamoğlu, hakkında hapis ve siyasi yasak talebiyle açılan davaya dayanak oluşturulan raporlara imza atan isim olan Arif Yıldırım’a dikkati çekti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, iddianamede, kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi. İlk duruşmanın gerçekleşeceği davayla ilgili konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Beylikdüzü döneminden kalma Danıştay’ın hakkımızda, bizim itirazlarımıza dönük bizi haklı bulduğu bir süreçte yeniden İçişleri Bakanlığı’nın dosya, arşiv araştırması gibi bir sürü konuya dahil olduğu konulardan bir tanesi. Zaten soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı’ndan siparişle gönderilen kişilere bakarsanız nereden geldiğini, o iş için nasıl bu insanların motive edildiğini anlarsınız. Yargının herkese eşit ve adil şekilde uygulandığı bir ülke hayal ediyoruz. Suçumuz, kusurumuz varsa hesap vermeye hazırız. Gereği neyse hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden arayışlar nafile"
İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Ekrem İmamoğlu
DP'den istifa eden Amine İlknur Tombul'dan sert sözler: Asla modernleşmeyi kabullenemiyorlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz düşük enflasyon mesajı! CHP yönetiminden milletvekillerine "hani nerede özgürlük?" dedirten kısıtlama! AK Parti’nin Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ oldu