İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın ilk duruşma tarihi belli oldu

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşma tarihi belli oldu. İmamoğlu'nun, belediye başkanlığı yaptığı döneme ait inceleme başlatılmış, yapılan incelemeler sonucunda ise “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Davanın ilk duruşma tarihi belli oldu. Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davanın ilk duruşması ne zaman gerçekleştirilecek?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın ilk duruşma tarihi belli oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ait inceleme başlatılmıştı. Cumhuriyet Savcılığınca 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla İmamaoğlu hakkında dava açıldı. Yapılan tüm itirazlar ise reddedildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın ilk duruşma tarihi belli oldu - Resim : 1

7 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Davada, “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenleyen Savcılık, İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında kamuoyunda “siyasi yasak” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın ilk duruşma tarihi belli oldu - Resim : 2

KRİTİK DURUŞMANIN TARİHİ BELLİ OLDU

Açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran 2023’te saat 14.00’te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'da Şuşa mesajı Bahçeli: Hesap gününü dört gözle bekliyoruz İYİ Parti'de üst düzey istifa! Tapu ve Kadastro'ya personel alımı Resmi Gazete'de