İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Ben suçluyum Uysal ve Yerlikaya suçsuz mu!' demişti: Eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuya açıklık getirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Saraçhane'de basın mensuplarına İBB'ye yönelik soruşturmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu işe alımlardan bahsederken eski başkan ve kayyum döneminde işe alınan birçok kişinin suç kaydı olmasına neden bir şey yapılmadığını sorarak, "Ben suçlu, Uysal ve Yerlikaya temiz" diyerek tepki gösterdi. İmamoğlu'na eski başkan Mevlüt Uysal'dan yanıt gecikmedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Ben suçluyum Uysal ve Yerlikaya suçsuz mu!' demişti: Eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuya açıklık getirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Saraçhane'de basın mensuplarına İBB'ye yönelik soruşturmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu eski başkan ve kayyum dönemininde işe alınan birçok kişinin suç kaydı olmasına rağmen neden bir şey yapılmadığını sordu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Ben suçluyum Uysal ve Yerlikaya suçsuz mu!' demişti: Eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuya açıklık getirdi - Resim : 1

İmamoğlu, ''T.A. isimli iştirak şirketi çalışanımızın Mart 2022'de arşiv araştırması geldi ve terör iltisaklısı olduğu belirtiliyordu. Bu kişiyi mecburen işten çıkardık. Tam 8 ay sonra ikinci yanıt geldi. 'Herhangi bir suç örgütüyle ilişiği bulunmamaktadır' yazıyor'' dedi.

Kendinden önceki dönem işe alınanlara dikkat çeken İmamoğlu, "Bana yapılan suçlamalardan biri, 'Yasak olmasına rağmen arşiv araştırması neden yapmadın' Eğer bu suç ise arşiv araştırmasının serbest olduğu dönemde, Mevlüt Uysal ve Ali Yerlikaya döneminde işe alınan 4 bin 116 kişiden bin 800'ü için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmemesini nereye koyacaksınız? Ben suçlu, Uysal ve Yerlikaya temiz'' diyerek tepki gösterdi. 

 İmamoğlu, kendi belediye başkanlığından önceki dönemde işe alınan birçok kişinin suç kaydı olmasına rağmen "bir şey yapılmadı" diyerek, "'Mevlüt Uysal'ın işe aldığı 324 kişinin adli sicil kaydı var. Mesela iki kişinin cinsel taciz kaydı, 5 kişinin terör sabıkası var. 6 kişi uyuşturucudan sabıkalı, tehditle 30 sabıkalıyı istihdam etmişler. Arşiv araştırmaları gelmesine rağmen kılınızı dahi neden kıpırdatmadınız?'' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Ben suçluyum Uysal ve Yerlikaya suçsuz mu!' demişti: Eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuya açıklık getirdi - Resim : 3

MEVLÜT UYSAL'DAN YANIT GECİKMEDİ
İBB Başkanı İmamoğlu'na eski başkan Mevlüt Uysal'dan yanıt gecikmedi. Uysal Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğum süre içerisinde 30.798 kişinin işe alındığı iddiası gerçek dışıdır. İşe alım olarak lanse edilenler, kamuoyunda 'Taşeron Yasası' olarak bilinen 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, belediye iştiraklerinde zaten çalışmakta olanların taşerondan kadroya alımı uygulamasıdır. Büyükşehir belediye başkanlığı görevinde bulunduğum süre içerisinde İstanbul halkına, yasalara uygun biçimde hizmet edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Öldüren teknoloji: Elektrikli bisiklet Bakan Bozdağ'dan İmamoğlu'na yönelik sert sözler Cumhurbaşkanı memur ve emekli zammını yüzde 30'a çıkardı Bakan Akar'dan Suriye'de ortak devriye açıklaması