İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Ahmak Davası' ile ilgili konuştu

"Ahmak Davası" nedeniyle hakkında yerel mahkeme tarafından verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve 5 yıllık siyasi yasak kararının onanacağı iddialarına ilişkin konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin, hodri meydan" dedi.

  • Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılmıştı.
  • İmamoğlu, istinaf aşamasındaki "Ahmak Davası"na ilişkin Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

"CEZA MI KESECEKSİNİZ? HODRİ MEYDAN!"

  • Kararın onanacağı iddialarına değinen İmamoğlu, "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin" dedi.
  • İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir.
Bir uzman çavuş şehit Şırnak'ta askeri araç devrildi Sivas-Erzincan sınırında otobüs kazası Kremlin: Erdoğan BRICS zirvesine katılacak