İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması! Proje devam edecek mi?

AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum, Güngören Gençosman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Kadın Buluşması'' programına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum, 'Kanal İstanbul Projesi' hakkında da açıklamalarda bulundu.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması! Proje devam edecek mi?
  • Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Güngören Gençosman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Kadın Buluşması'' programına katıldı. 

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması! Proje devam edecek mi? - Resim : 1

  • Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkan adayı Murat Kurum, 'Kanal İstanbul Projesi' hakkında da konuştu.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması! Proje devam edecek mi? - Resim : 2

  • Projenin devam edip etmeyeceği konusunda açıklamalarda bulunan Kurum, "İstanbul'un ulaşım çilesini, deprem riskini ortadan kaldırmayanların ajanslar üzerinden kurduğu senaryolar bunlar. Biz bu senaryolara ortak olmayacağız." dedi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması! Proje devam edecek mi? - Resim : 3

KANAL İSTANBUL PROJESİ DEVAM EDECEK Mİ?

  • Kurum, İBB başkanı seçilmesi halinde Kanal İstanbul Projesi'nin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması! Proje devam edecek mi? - Resim : 4

"Aslında maalesef mevcut yönetimin, İstanbul'la ilgilenmeyenlerin, İstanbul'un sorunlarına çözüm bulmayanların, İstanbul'un ulaşım çilesini, deprem riskini ortadan kaldırmayanların ajanslar üzerinden kurduğu senaryolar bunlar. Biz bu senaryolara ortak olmayacağız. İlk günden beri ne dedik? İstanbul'un sorunlarıyla ilgileneceğiz, buna odaklanacağız dedik. 'Kanal İstanbul projesi İstanbul'a bir ihanettir' söylemiyle yine aynı senaryoları kurup, gündemi İstanbul olmayanların yapmış olduğu oyunlardır. Siyasi senaryolardır. Biz bu senaryoların farkındayız. İstanbullular bu senaryoların farkında. O yüzden hep ne diyoruz? İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim de gündemimizde olmayacak. Bu senaryoyu kuranların aynaya bakmasını istiyoruz. Samimi olmadıklarını biliyoruz. Burada İstanbul'un sorunları neyse, acil, öncelikli işler, meseleler neyse biz buraya odaklanacağız."
İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) İstanbul
'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katili yakalandı Paraşütüne bağladığı masada kahvaltı yaptı "F-16 tedariki şarta bağlı değildir" 'Ramazan Hoca'nın cenazesi Diyarbakır Ulu Camii'ne getirildi