İBB adıyla gönderilen mesajlarda e-Devlet öne sürülerek dolandırıcılık yapılıyor!

Telefon dolandırıcıları, her geçen gün yeni yöntemler denemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda iş vaadi ile atılan SMS'lerin ardından, bu akşam birçok vatandaşa e-Devlet şifresinin değiştiğinin uyarısını vererek bir link öne sürdü. Ekran görüntüleri vatandaşlar arasında yayılmaya başladı.

İBB adıyla gönderilen mesajlarda e-Devlet öne sürülerek dolandırıcılık yapılıyor!
  • Telefon dolandırıcıları, yeni yöntemler deneyerek vatandaşları tuzağa düşürmeye devam ediyor.
  • Geçtiğimiz aylarda iş vaadi ile öne sürülen SMS'lerde tıklanan linkler, bazı vatandaşların sorun yaşamasına sebebiyet vermişti.
  • Bu akşam saatlerinde ise birçok insanın telefonuna aynı mesaj geldi.

İBB adıyla gönderilen mesajlarda e-Devlet öne sürülerek dolandırıcılık yapılıyor! - Resim : 1

E-DEVLET TUZAĞI

  • Vatandaşlara aynı anda gelen mesajda, "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz" uyarısıyla bir link verildi.
  • Vatandaşlar arasında kısa süre içerisinde yayılan mesajda, linke tıklandığı durumda dolandırıcıların tuzağına düşüleceği yorumu yapıldı.
  • İnsanların, bu tür tuzaklara karşı bir kez daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatalım.

İBB adıyla gönderilen mesajlarda e-Devlet öne sürülerek dolandırıcılık yapılıyor! - Resim : 2

Öte yandan İBB’den yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak, “Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Aniden yola fırladı: Sürücünün o manevrası hayat kurtardı Anıtkabir'de 'şeriat' sloganına tutuklama MİT ve Emniyetten İsrail istihbaratına ortak operasyon Bodrum'da sağanak etkili oldu