"Hükümet istifa" sloganları ve Bursa-Amed maçında yaşananlar! Rasim Ozan Haberet'e konuştu: Türkiye'de devlet-hükümet ayrımı yok

Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarındaki "hükümet istifa" sloganları, bugün Bursaspor-Amed Sportif maçında açılan pankartlarla ilgili Haberet'e konuşan Rasim Ozan Kütahyalı "Kürt vatandaşlarımıza büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Türkiye'de devlet-hükümet ayrımı söz konusu değildir. Hükümet, iktidar, muhalefet, devlet ayrımı yapanların hiçbiri ne siyasetten ne de Türkiye'nin gerçeğinden anlıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Hükümet istifa" sloganları ve Bursa-Amed maçında yaşananlar! Rasim Ozan Haberet'e konuştu: Türkiye'de devlet-hükümet ayrımı yok

Depremden sonra Türkiye'nin birlik olması sadece birkaç gün sürdü. Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında "hükümet istifa" sloganları ve Bursaspor-Amed Sportif maçında yaşananlar gündeme bomba gibi düştü. 

Haberet Haber Müdürü Cuma Obuz'a konuşan gazeteci ve spor yazarı Rasim Ozan Kütahyalı şunları söyledi: 

"KÜRT VATANDAŞLARA SAYGISIZLIK"
"Ben bu konuyla ilgili zaten tweet attım. Bu konu Türk halkı için büyük bir rezalet. Kürt vatandaşlarımıza büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Gereğinin yapılması gerekiyor. Bu konuda netim, herkes üzerine düşeni yerine getirmeli. 

"HÜKÜMET İSTİFA" SLOGANLARI
Bu tezahüratlar Türkiye'de devlete muhalif olan yüzde 15'lik kesimin ortalık karıştırması. Türkiye'de devlet-hükümet ayrımı söz konusu değildir. Hükümet, iktidar, muhalefet, devlet ayrımı yapanların hiçbiri ne siyasetten ne de Türkiye'nin gerçeğinden anlıyorlar. Bu kafa eski daktilo kafasıdır. Fenerbahçe stadında "hükümet istifa" diyenler aslında "Ali Koç" istifa diyenlerden bir farkı yoktur. Bu aynı zamanda Ali Koç'a verilen bir tepkidir. 

"HÜKÜMET-DEVLET AYNI ŞEY DEĞİL' DİYENLER TÜRKİYE GERÇEKLERİNİ BİLMİYOR"
Türkiye'de artık muhalefet-hükümet yok, devlet var. Devlet de çok güçlü her yere girebiliyor. Altılı masaya da girdi ve dağıttı. Mehmet Demirkol gibi arkadaşların "Orada tepki hükümeteydi devlete değildi. Devlet-hükümet ayrımı yapılması lazım. Bu demokratik bir haktır." ifadesi kulağa çok hoş gelse de bu siyaseti ve Türkiye gerçeklerini bilmemektir. Mevcut sistem gereği böyle bir şey mümkün değildir. 

Kaynak: haberet.com

Meral Akşener'den son dakika açıklaması: Ben mi, partim mi masadan kalkmış oluyor? DEVA'dan Akşener'e 'süreli çağrı' sonrası İYİ Parti'li Başkan'dan tepki geldi Bursaspor-Amedspor maçında açılan pankartlara ilişkin açıklama İYİ Parti bundan sonra ne yapacak?