Hilmi Daşdemir Çağlar Cilara'ya konuştu: AK Parti içerisinde Atlantikçiler var

Haberet YouTube kanalında Çağlar Cilara'nın konuğu olan Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, AK Parti'nin içerisindeki Atlantikçi kanadın bir kısmının ayrılmış olmasına rağmen bir kısmının hala varlığını koruduğunu söyledi.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Haberet YouTube kanalında Çağlar Cilara'nın konuğu oldu. Daşdemir, AK Parti'nin içerisinde Erdoğan'dan sonraki dönemi analiz ederken önemli tespitlerde bulundu ve partinin içerisindeki küreselcilere dikkat çekti. 

Cilara ile Daşdemir'in sohbeti şu şekilde: 

Hilmi Daşdemir: Türkiye'de yükselen bir seküler milliyetçilik var. Bunu da görmek lazım.

Çağlar Cilara: AK Parti mutlaka bu siyaseti okuyacaktır. Ama siz diyorsunuz ki 'AK Parti'nin içinde bu dönemde Ttpkı geçmişte Babacan, Davutoğlu, Abdullah Gül klikleri de olduğu gibi bu dönemde de farklı klikler var diyorsunuz. Yani AK Parti'nin siyaset besleyen ana damarlardan söz ediyorsunuz AK Parti'nin içinde bir küreselci grup var.'

H.D.: Yani onlar besliyorlar mı yoksa zayıflatıyor mı tartışılır.

Ç.C.: Ama politikalarına etki eden gruplar bunlar AK Parti'nin. Küreselci bir grup var bir de sizin milli milliyetçi muhafazakar dediğiniz bir grup var. Aslında Erdoğan sonrasını şekillendirecek olan bunların kendi aralarında verdikleri mücadelenin sonucu olacak değil mi?

H.D.: Yani kendi aralarında bir mücadele veriyorlar mı? Veriyorlardı. Yani netice itibariyle o bu mücadele siyasetin kendi doğasında vardır.

Ç.C.: Tabii arka planda bizim göremediğimiz. 

H.D.: Parti ayırt etmeksizin hepsinin içerisinde güç savaşı olur, güç mücadelesi olur. Burada yeni genel başkanını değiştiren İYİ Parti'de de gördük, Cumhuriyet Halk Partisi'nde de gördük. Bunlar kendi seyri içerisinde doğaldır ama her küreselci islamcılar eee AK Parti içerisinden bir kısmı ayrışmış olsa da onların arkadaşlarının hala AK Parti içerisinde var olduklarını söylemek mümkün.

Sokak köpeklerine ne olacak? Meloni'den Erdoğan'a G7 daveti Azra Kohen'den Filistin sözleri: Bu kişilerin yok olmasını diliyorum Diyaliz tedavisi sonrası can kaybı artıyor! Ölü sayısı 3 oldu