'Hiçbir Şey Yerinde Değil' filminin özel gösterimi İstanbul'da gerçekleşti

Adana Altın Koza'da üç ödül kazanan film, İstanbul'da özel gösterimle izleyiciyle buluştu.

'Hiçbir Şey Yerinde Değil' filminin özel gösterimi İstanbul'da gerçekleşti

Burak Çevik'in yönettiği ve Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" da dahil olmak üzere 3 ödülle taçlandırılan 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' filminin İstanbul prömiyeri Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirildi.

FİLM HAKKINDA

Film, Türkiye'deki 1980 darbesi öncesindeki siyasi karmaşayı konu alıyor. Sol görüşlü gençlerin bir araya gelerek dergi yayına hazırlaması üzerine gelişen beklenmedik olaylar, izleyicilere sunuluyor.

GÖSTERİM SONRASI YÖNETMENİN AÇIKLAMALARI

Gösterimin ardından konuşan Çevik, Kovid-19 salgını sırasında film üzerinde çalışmaya başladıklarını ve Tanıl Bora ile yaptığı görüşmelerin ardından dönemin kültürel unsurlarını derinlemesine incelemek için Atatürk Kitaplığı'na gittiğini açıkladı.

Filmin gerçeği yansıtma sorumluluğu üzerine eleştiriler aldığını belirten Çevik, "Film gerçeği yansıtmıyor; böyle bir sorumluluğu da yok. İçinde 'gerçek bir hikayeden esinlenmiştir' ifadesi bulunuyor. Esinlenmek, doğal olarak hikayeden etkilenmeyi gerektirir," şeklinde konuştu.

Çevik, 1980 darbesine dair farklı görüşlere sahip 4-5 kişiyle görüşmeler yaptıklarını vurgulayarak, "Dönemi anlamak için bu insanların görüşlerini almak etik bir yükümlülüktü," dedi.

Film Ekibi ve İzleyiciyle Etkileşim

Başrollerini Burak Can Aras, Celal Öztürk, Efe Taşdelen, Eren Kol ve Onur Gözten'in paylaştığı filmin görüntü yönetmenliği Barış Aygen tarafından yapıldı. Film ekibi, gösterminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Burak Çevik'in yönettiği, Adana Altın Koza Film Festivali'nde

Burak Çevik'in yönettiği, Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" olmak üzere 3 ödül kazanan "Hiçbir Şey Yerinde Değil" filminin İstanbul prömiyeri, Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirildi. Başrollerini Burak Can Aras, Celal Öztürk, Efe Taşdelen, Eren Kol ve Onur Gözten'in paylaştığı görüntü yönetmenliğini Barış Aygen'in yaptığı "Hiçbir Şey Yerinde Değil" film ekibi, programda seyircilerden gelen soruları cevapladı.

Türkiye'den Kıbrıs'a Önemli Destek Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin Başarıları İskenderun Meslek Yüksekokulu Yeni Kampüs Açılış Töreni Kocaeli'de Şok Olay