HEDEP'liler Meclis'te eylem yaptı! Celal Adan'ın sözleri Meclis gündeminde

TBMM Genel Kurulu'ndaki toplantıda Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın HEDEPliler hakkındaki sözleri gündem oldu. HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın Meclis'ten Adan hakkında 'tutum açıklaması' talebi reddedildi. HEDEP'liler Meclis'te sıralara vurarak eylem yaptı.

TBMM Genel Kurulu 27 Ekim'de Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan'ın HEDEP'li Sırrı Sakık ile yaşadığı tartışma sonrası söylediği sözler gündem oldu.

HEDEP'liler Meclis'te eylem yaptı! Celal Adan'ın sözleri Meclis gündeminde - Resim : 1

MECLİS'TE EYLEM

Celal Adan'ın mikrofonunun açık olduğu bir sırada "p.venkler" dediği duyuldu. Sırrı Sakık, konuşma yaptığı sırada küfrü duymadığını, arayarak uyaranların olduğunu ve görüntüleri inceledikten sonra açıklama yapacağını söylemişti.

Celal Adan ise T24’ün sorusu üzerine küfür etmediğini söyledi.

HEDEP'liler Meclis'te eylem yaptı! Celal Adan'ın sözleri Meclis gündeminde - Resim : 2

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bugün Meclis'te Adan'ın sözlerini yeniden gündeme taşıdı.

Beştaş yaptığı açıklamada, "Meclis Başkanvekili Celal Adan mikrofonların kapalı olduğunu düşünerek partimize yönelik kirli bir dil kullanmıştır. Meclis'in itibarı ve çalışması için bir tutum açıklamalarını talep ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

HEDEP'liler Meclis'te eylem yaptı! Celal Adan'ın sözleri Meclis gündeminde - Resim : 3

AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ da Beştaş'a, "Tutumumla ilgili başlatılan usûl tartışması çerçevesinde lehte ve alehte görüşler ilave edilmiştir, kayda geçmiştir. Tutumunda bir değişiklik olmadığını ifade etmek isterim. Şimdi izninizle gündeme geçmek istiyorum." diyerek cevap verdi.

HEDEP'liler Meclis'te eylem yaptı! Celal Adan'ın sözleri Meclis gündeminde - Resim : 4

Bozdağ'ın sözü CHP'li vekil Aliş Başarır'a vermesiyle birlikte HEDEP sıraları yumruklayarak eylem yaptı.

İsrail Gazze'de Türk hastanesi vurdu Taksi denetiminde ilginç anlar! Kendi kendine durdu Hasan Basri Akdemir ile Canlı Gündem Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı leş oldu