Haziran sonunda yeni sıcak hava dalgası geliyor!

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta havanın 2-3 derece daha sıcak olacağını belirterek, "Haziran ayının son haftasında tekrar bir sıcak hava geliyor. Bu sıcak hava aşırı sıcakları getirecek" diye konuştu.

Haziran sonunda yeni sıcak hava dalgası geliyor!
  • Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 8-10 gün içinde Doğu Karadeniz dışında yağış beklenmediğini açıkladı.
  • Şen, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcak hava dalgasının 4-5 gün daha etkisini sürdüreceğini belirtti.

Haziran sonunda yeni sıcak hava dalgası geliyor! - Resim : 1

"10.00-17.00 ARASI DIŞARI ÇIKMAYIN"

  • CNN Türk'te yer alan habere göre; vatandaşlara uyarıda bulunan Şen, "İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Güneydoğu Anadolu vatandaşları mecbur değilseniz 10.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkmayın ki ertesi gün tekrar dışarı çıkma şansınız olsun." ifadelerini kullandı.

"HAZİRAN SONUNDA TEKRAR SICAK HAVA GELİYOR"

  • Eylül ayının da artık yaza katıldığını ifade eden Şen, "Bundan daha sıcak günleri yaşayacağız bu yaz. Önümüzdeki hafta bundan 2-3 derece daha sıcak olacak. İstanbul da bunun içine dahil olacak. Haziran ayının son haftasında tekrar bir sıcak hava geliyor. Bu sıcak hava aşırı sıcakları getirecek. Aşırı sıcaklar bir doğal afettir." diye konuştu.

Haziran sonunda yeni sıcak hava dalgası geliyor! - Resim : 2

SICAKLIKLAR ORTALAMANIN 4-5 DERECE ÜZERİNDE

  • Bugün Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi ve Denizli ile Burdur'da yağış beklendiğini belirten Prof. Dr. Şen, diğer bölgelerin parçalı bulutlu olacağını söyledi.
  • Sıcaklıkların tüm yurtta haziran ayı ortalamasının 4-5 derece üzerinde seyrettiğini vurguladı.

Haziran sonunda yeni sıcak hava dalgası geliyor! - Resim : 3

SUSUZLUK VE SU TASARRUFU UYARISI

  • Prof. Dr. Şen, önümüzdeki 8-10 gün içinde Doğu Karadeniz dışında yağış beklenmediği için göller ve barajlardaki buharlaşma kayıplarının yüzde 30'lara kadar çıktığını belirtti.
  • Su rezervlerinin hızla tükendiğini belirten Şen, "Su tasarrufunu unutmayın. Arabanı, halını yıkama bu yaz idare edin. Unutma susuz yaşam mümkün değil." dedi.

TEMMUZ, AĞUTOS, EYLÜL DE SICAK GEÇECEK

  • Prof. Dr. Şen, İstanbul'da bu hafta sıcaklıkların 31-33 derece arasında olacağını, İzmir'de 38-40, Antalya'da 33-34 ve Ankara'da 33-35 derece olacağını açıkladı.
  • Sıcak hava dalgalarının yaz boyunca sıkça yaşanacağını ve temmuz, ağustos, eylül aylarının da sıcak geçeceğini belirterek, vatandaşların şimdiden sıcaklardan korunmaya alışmaları gerektiğini ifade etti.
Şanlıurfa adeta cehennemi yaşıyor Kayseri'de kocası tarafından bıçaklanan kadın yaşamını yitirdi! Son dakika! Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu Arap turistler Uzungöl'de birbirine girdi