Hayvan haklarını koruma adı altında vatandaşları sürekli tehdit eden PawGuards'ın yöneticisi Burak Arslan gözaltına alındı

Sözde hayvan destekçiliği yapan Paw Guards'ın yöneticisi Burak Arslan, 'Başıboş köpekleri toplayın' diyen vatandaşları birçok defa tehdit etmişti. Kişilerin telefonlarını hacklemekle, kimlik bilgilerini ifşa etmekle, hatta daha da ileri giderek ölümle tehdit eden Arslan'ın "En azından birini ibretlik edip kazığa oturtalım", "Timler kuracağım, boksör istiyorum" dediği görülmüştü. Bunun üzerine emniyet güçleri harekete geçti ve sözde hayvan hakları savunucusunu gözaltına aldı.

Hayvan haklarını koruma adı altında vatandaşları sürekli tehdit eden PawGuards'ın yöneticisi Burak Arslan gözaltına alındı

Sokaklarda başıboş dolaşan köpekler, insanların hayatlarını tehlikeye atmaya devam ederken, sözde hayvan hakları savunucuları da vatandaşlara tehditler savuruyor.

Başıboş köpeklerden korkup yetkililere köpeklerin toplatılması çağrısından bulunan vatandaşlar, sözde hayvan hakları savunucusu PawGuards'ın yöneticisi Burak Arslan tarafından da tehdit altındaydı.

TEHDİT ÜZERİNE TEHDİT

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan bir videoda başıboş köpek sorununa dikkat çeken vatandaşlara yönelik cinayet çağrısı yapan Paw Guards'ın yöneticisi Burak Arslan'dan vatandaşlara yönelik yeni bir tehdit gelmişti. Köpeklerin toplatılmasını isteyen vatandaşların telefonlarını yazılım ekipleriyle hackleyeceklerini ve kimliklerini tespit edeceklerini söyleyerek tehdit eden Arslan'ın, “Bizi katliama zorlamayın. En azından birini ibretlik edip kazığa oturtalım. İbretimiz var zaten. Birisi yanarak öldü. Birileri bir şeyler yapıyor." ifadelerini kullandığı da görülmüştü.

TİM KURACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Arslan, daha önce de her ilde sokak hayvanlarına müdahale edenlere saldıracak ekipler kuracağını, "Boksör de istiyorum arkadaşlar. Bir tanesi zaten çok katılmak istiyordu. Onunla beraber başlayacağız. 10'ar kişilik şehir ekipleri kurulmaya başlıyor arkadaşlar. Timler oluşturulacak. Bu timler herhangi bir olay olduğunda atıyorum; Antalya'da bir köpek arabanın peşine çekilmeye başlandıysa Antalya'dan o ekip anında o gece bu konuya müdahale edecek. Ve bunu bu hafta başlatıyorum. Devlet büyüklerim de affetsin beni." ifadeleri ile sosyal medyadan açtığı canlı yayında duyurmuştu.

GÖZALTINA ALINDI

Tüm bunların üzerine harekete geçen İstanbul İl Emniyet Müdürleri ekipleri, yapılan çalışmalar sonucu paylaşımda bulunan şahısların kimlik bilgilerini tespit etti.

Şüpheli şahıslardan Burak Arslan yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahsın yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Erkin Erdoğdu
Erkin Erdoğdu

DİĞER BİR SÖZDE HAYVAN SAVUNUCUSU DA TEHDİT DİLİNİ TERCİH ETTİ

Burak Arslan'ın gözaltına alınmasının ardından PawGuards'ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu da sosyal medya hesabından yayınladığı canlı yayında tehdit dilini kullandı.

Erdoğdu, yayınında "Asıl kötülükle savaş yarın itibariyle başlayacaktır, asıl terör örgütünün kim olduğunu tüm kamuoyu ve devlete göstereceğiz." ifadeleriyle tehditler savurdu.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması: Görevine devam edecek 4 terörist daha teslim oldu Portakal Kılıçdaroğlu ve destekçilerine seslendi: Tarih sizi yazacak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den kritik görüşme!