Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan Milleyha Kuş Cenneti'ne moloz yığını dökülmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin vurduğu Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan ve 282 kuş türünü barındıran Milleyha Kuş Cenetine enkazdan çıkan molozların döküldüğü ortaya çıktı. Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu'nun sosyal medyada gündeme getirdiği olay sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı devreye girdi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan Milleyha Kuş Cenneti'ne moloz yığını dökülmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi!

Türkiye’de kayıt altına alınan 490 kuştan 282 türünü barındıran Milleyha Kuş Cennetinin korunmasına yönelik çalışmalar yapan Emin Yoğurtçuoğlu enkaz dökülen alanın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.
Yoğurtçuoğlu "Çöpler ve enkazlar Milleyha Kuş Cenneti ve binlerce deniz kaplumbağasının yumurtladığı kumsala dökülüyor." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Profesör Dr. Mehmet Emin Birpınar paylaşımı alıntılayarak, "Oraya belediyelerce dökülen çöpleri de en kısa zamanda toplatacağız. Takip edeceğiz. Doğa severler merak etmesin. Uyarınız için teşekkür ederiz." mesajını paylaştı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan Milleyha Kuş Cenneti'ne moloz yığını dökülmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi! - Resim : 1
Milleyha Kuş Cenneti Türkiye'de çok nadir görünen ve aynı zamanda korunması gereken birçok türe ev sahipliği yapıyor.

deprem Hatay
MEB'den tatil olan okullarla ilgili açıklama Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik açıklamalar Deprem kuruluna çağırılmayan Prof. Ercan'dan sitem Uzmanı uyardı: Artçıların bina yıkma ihtimali var!