Hatay'dan aday olması tepki çekmişti! Lütfü Savaş: Tek sorumlu ben değilim

Hatay'dan belediye başkan adayı olması büyük tepki çeken Lütfü Savaş, adaylığı için gelen eleştirilere yanıt verdi. Savaş, "Tek sorumlu ben değilim" dedi.

Hatay'dan aday olması tepki çekmişti! Lütfü Savaş: Tek sorumlu ben değilim
  • 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş, 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterildi.
  • Şehirde kaçak yapılaşmaya izin verdiği iddiaları ve depreme yönelik çalışmalar yürütmemiş olması nedeniyle ciddi eleştiriler alan Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi büyük tepkilere neden oldu. 

Hatay'dan aday olması tepki çekmişti! Lütfü Savaş: Tek sorumlu ben değilim - Resim : 2

  • Adaylığı nedeniyle sert eleştirilerin hedefinde olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Lütfü Savaş, Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Hatay'dan aday olması tepki çekmişti! Lütfü Savaş: Tek sorumlu ben değilim - Resim : 3

  • Depremlerde yıkılan binaların tek sorumlusunun kendisinin olmadığını söyleyen Savaş, "Deprem boyunca sadece 15-16 ilde deprem oldu. Bu depremin tek müsebbibi Lütfü Savaşmış gibi, kentsel dönüşümlere karşı imiş gibi imaj çizilmeye çalışıldı." dedi. 
  • Savaş'ın konuyla ilgili olarak açıklamaları şu şekilde:
"Deprem boyunca sadece 15-16 ilde deprem oldu. Bu depremin tek müsebbibi Lütfü Savaşmış gibi, kentsel dönüşümlere karşı imiş gibi imaj çizilmeye çalışıldı. Özellikle sosyal medya boyutunda. Bizler sanal dünyada değil gerçek dünyada yaşıyoruz."

 "4 ANKETTE DE LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIYORSA"

Savaş, konuşmalarına şu şekilde devam etti:

"4 ankette de Lütfü Savaş çıkıyorsa... Siyasi partilerin amacı hem şehirleri hem de ülkeyi yönetmektir. CHP kazanmak istiyorsa Lütfü Savaş'la çıkmak istemiştir, bu da çok doğaldır. Ben sadece 5 yıl ruhsat verecek pozisyonda oldum. Antakya Belediye Başkanı iken.

Büyükşehir statüsüne geçince beldeler kalktı. 10 yıldır ben ruhsat vermiyorum. Ruhsatı ilçeler veriyor. Şu anda 11 ilçe mevcut iktidara ait. Lütfü Savaş sadece 5 yıl yaptı. Bir inşaatla kusurum varsa hesap vermeye razıyım. Bugüne kadar bana bir şey intikal etmiş değil. 16 ilde bir tane belediye başkanı suçlanmadı sadece Lütfü Savaş suçlandı."

Sandık başına gidemeyenler dikkat! Son başvuru bugün 32 şüpheli yakalandı Ne inleri kaldı ne de silahları 10 soruda Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu