Hatay'da meydana gelen deprem sonrasında araştırmalar sürerken İskenderun'da yıkılan lüks binanın sebebi belli oldu...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin en çok yıkıma neden olduğu Hatay'ın İskenderun ilçesindeki eski binaların yanında 3+1 dairesi 6 milyon TL'ye satılan ve yeni yapılmış olan lüks rezidansın yıkılması dikkat çekti. Söz konusu yıkılan binalarla ilgili uzmanlar yapı altından çıkan suların çok önemli ipucu olduğunu söylüyor.

Hatay'da meydana gelen deprem sonrasında araştırmalar sürerken İskenderun'da yıkılan lüks binanın sebebi belli oldu...

Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem Hatay İskenderun'u da vurdu. İlçede çok sayıda bina enkaza dönüşürken, vatandaşlar bu yıkılan binaların altında kaldı. İlçede depremle birlikte yıkılan binalardan birinin de deniz manzaralı lüks rezidans olması dikkat çekti.

Hatay'da meydana gelen deprem sonrasında araştırmalar sürerken İskenderun'da yıkılan lüks binanın sebebi belli oldu... - Resim : 1

6 MİLYON TL'LİK MEZAR
2 Aralık 2022 tarihinde yani sadece 40 gün önce ilana çıkan rezidansta ve 3+1 dairenin fiyatı 6 milyon TL'ydi. Herkes ev hayalini süsleyecek milyonluk bina depremle birlikte vatandaşlara mezar oldu.
Depremzedelerden olan bir vatandaş "Gözümüzün önünde çatır çatır gitti. İnanamıyorum hala onun şokundayım." diye konuştu.

Hatay'da meydana gelen deprem sonrasında araştırmalar sürerken İskenderun'da yıkılan lüks binanın sebebi belli oldu... - Resim : 2

CADDELER SUYLA DOLDU
Öte yandan bölgedeki ara sokaklarda bazı binalardan sular tahliye ediliyor. Uzmanlara göre caddelere dolan bu su, bölgedeki sıvılaşma hakkında önemli ipucu veriyor.

Hatay'da meydana gelen deprem sonrasında araştırmalar sürerken İskenderun'da yıkılan lüks binanın sebebi belli oldu... - Resim : 3

"ZEMİN ZAYIF"
ATV'nin haberine göre İ.Ü. Cerrahpaşa Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, yaptığı açıklamada "Bu bölgede aynı etkiyi bütün binalarda görüyoruz. Zeminin zayıf olduğuna işaret ediyor. Sulu bir zemin olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

deprem Hatay Kahramanmaraş
Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Depremden dünya da etkilendi Çadırkent açıklaması: 257 noktada tamamlandı Depremin vurduğu 10 ilde yapılar 1 ay içinde başlayacak