Hatay'da Konut Teslimatları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bakan Kurum, Hatay’da konut teslimatlarının hızlandığını ve 2025 yılına kadar 452 bin yeni konut inşa hedeflerini açıkladı.

Hatay'da Konut Teslimatları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da gerçekleştirdiği açıklamalarda, konut teslimatlarının başarıyla sürdüğünü belirtti. Kurum, "Hamdolsun, konut teslim sayımız 101 bin 254'e ulaştı. Yıl sonuna kadar 200 bin, 2025 yılı sonunda ise 452 bin konut ve iş yerini vatandaşlarımıza teslim etmeyi hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Defne ve Kırıkhan Ziyaretleri

Gülderen Mahallesi'nde inşa edilen deprem konutlarını inceleyen Kurum, buradan Defne ve Kırıkhan'a geçerek, geçen hafta 100 bininci konutun anahtarını alan vatandaşları ziyaret edeceğini duyurdu. “Amacımız, depremzedeleri en kısa sürede yeni yuvalarıyla buluşturmak,”</strong;>

11 İl ve 174 Alan Üzerinde Çalışmalar

Bakan Kurum, depremin ardından 11 ilde 174 ayrı alanda 153 bin işçi ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. "İhale süreci tamamlanan konut sayımız 322 bine ulaştı. Bu sürecin hızla ilerlemesi için yoğun çaba içindeyiz," şeklinde konuştu.

İskenderun Sahil Projesi

İskenderun sahilinin güvenliğini artırmak ve sosyal alanlar oluşturmak adına çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kurum, “İskenderun Sahil Projesi'nin bitme aşamasına geldiğini ve kasım ayında çevre koruma projelerinin de tamamlanacağını”</strong;>

Vatandaşla Sürekli İletişim

Kurum, depremin ardından vatandaşlarla kurdukları güçlü bağın önemine dikkat çekti ve “Önümüzdeki dönemde de vatandaşımızın istekleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz,”</strong;>

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi toplantı ve inceleme için...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi toplantı ve inceleme için geldiği Hatay'da, Gülderen Mahallesi'ndeki deprem konutlarına yerleşen vatandaşlarla sohbet etti.

Gaziantep'te magandalara gereken yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM eleştirisi Alpargün Apartmanı davasında karar verildi Konya'da Suriyeliler için hastane mi yapılacak?