Hatay'da Çocuk Evleri Sitesi Açılışı ve Sosyal Destek Ödemeleri

Bakan Göktaş, Hatay'da çocuk evlerinin açılışında sosyal destek ödemeleri ve çocukların geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay'da Çocuk Evleri Sitesi Açılışı ve Sosyal Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay'da yeni kurulan Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışında konuştu. Konuşmasında; "Eylül ayı için toplam 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesini vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdık. Bu programla ailelerimize, çocuklarımızın sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanmasına katkı sunuyoruz," dedi.

Yeni Bir Yaşam Alanı Oluşturduk

Göktaş, Antakya'nın Serinyol Mahallesi'nde inşa edilen çocuk evleri ile yalnızca yeni bir yaşam alanı yaratmadıklarını, aynı zamanda çocuklara umut dolu bir gelecek sunduklarını ifade etti. Açılış konuşmasında "Çocuklara güvenli ve sevgi dolu bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yeni başlangıçla onların mutlu bir yaşam sürmeleri için önemli bir adım atıyoruz," dedi.

Çocukların Geleceği İçin Çalışıyoruz

Bakan Göktaş, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamak için sosyal politikalarını "çocuğun üstün yararı" ilkesine dayandırdıklarını dile getirdi. "Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde yetişmeleri, ülkemizin geleceği için kritiktir. Onlara sunduğumuz destek, sadece bireysel gelişimlerini sağlamayacak, aynı zamanda topluma da katkı sunmalarına imkan tanıyacaktır," ifadelerini kullandı.

Aile Temelli Hizmet Modelleri

Göktaş, aile temelli hizmet modelleriyle, 14 bin 659 çocuğun sıcak bir aile ortamında büyümesini sağladıklarını belirtti. "Hatay'da iki çocuk evleri sitesi bulunmaktadır ve toplamda 62 çocuğumuza buradan hizmet sunmaktayız," dedi.

Serdar Demir'in Anısına Proje

Projenin önemli bir yönü, Serdar Demir'in anısını yaşatmak için gerçekleştirildi. Göktaş, "Serdar Demir'e Allah'tan rahmet diliyorum. Bu projede emeği geçen herkesin katkısı çok değerli," dedi ve projede yer alan TUSAŞ ile Mutlu Hayatlar İyilik ve Yardımlaşma Derneği'ne teşekkür etti.

Sosyal Destek Programı Hakkında

Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek Programı ile ailelerin ve çocukların gelişimini desteklediklerini vurgulayarak, "Çocuklarımız için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz ve onların hem bireysel hem de sosyal becerilerini artırmaya odaklanıyoruz." diyerek desteklenmeye devam edeceklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay'da Serdar Demir Çocuk Evleri...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay'da Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışına katıldı.

90 Yaşındaki Üç Arkadaşın Uzun Ömür Sırrı: Tarhana ve Dostluk Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın Temeli 19 Eylül'de Atılacak Suriyeli Kağıt Toplayıcıdan Örnek Davranış: 500 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti Muğla'da Terk Edilen Bebekle İlgili İki Kişi Tutuklandı