Hatay'da Alıç Hasadı Başladı

Hatay'ın Belen ilçesinde alıç hasadı gerçekleştirildi, çiftçiler bereketli bir sezon için umutlu.

Hatay'da Alıç Hasadı Başladı

Hatay'ın Belen ilçesinde, taze alıçların hasadına başlandığı duyuruldu. İlk alıç hasadı, çiftçi Abdulkerim Kahlar'ın Benlidere Mahallesi'nde bulunan tarlasında gerçekleştirildi.

Hasat Süreci ve Ürünlerin Taşınması

Tarım işçileri tarafından özenle dalından toplanan alıçlar, taşınma işlemleri için sandıklara yerleştirildi. Toplanan ürünler, kilogram başına 200 lira fiyatla alıcı buldu ve ilçe haline taşındı.

Yerel Yetkililerin Mesajları

Hasada katılan Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Gül ve İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, çiftçilere bereketli bir sezon dileğinde bulundu. Belediye Başkanı Gül, alıç üretiminin bölge tarımı açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Çiftçilerin İfadeleri

Çiftçi Abdulkerim Kahlar, yetiştirdikleri meyvelerin tat ve aromasından son derece memnun olduklarını belirtti. 2023 alıç sezonunun, Belen için umut verici olduğunu ifade etti.

Hatay'ın Belen ilçesinde yetiştirilen alıçlar hasat edildi. Hasada, Belen Kaymakamı Mahmut Sami...

Hatay'ın Belen ilçesinde yetiştirilen alıçlar hasat edildi. Hasada, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz (sağda), Belediye Başkanı İbrahim Gül (sağ2) ile İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen (sağ3) de katıldı.

Mardin'de İki Aile Arasında Barış Sağlandı Tarihi Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, MHP İl Başkanlığına Dönüştürüldü Enerji Bakanı Bayraktar, Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'nde Önemli Açıklamalarda Bulundu Afyonkarahisar'da 2012 Mühimmat Deposu Patlamasında Şehit Olan Askerler Anıldı