Hatay'da 51 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden skandal talep

Hatay’da 51 kişiye mezar olan Cemil Çapar Apartmanı'nın müteahhidinin skandal talebi büyük tepki çekti. Sanık Mehmet Özkan, “Teslim etmem gereken devlet ihalesi işleri ve TOKİ işim var, tahliyemi talep ediyorum” diyerek tahliyesini istedi.

Hatay'da 51 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden skandal talep

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan, 51 kişiye mezar olan ve enkazda kayıpların olduğu “Cemil Çapar Apartmanı” davasının ikinci duruşması Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Anka'da yer alan habere göre duruşmada, tutuklu yargılanan sanıklar apartmanın müteahhidi Mehmet Özkan ve sanık şantiye şefi ile depremde yakınlarını kaybeden aileler ve avukatlar hazır bulundu.

"TESLİM ETMEM GEREKEN İŞLERİM VAR"

Duruşmada SEGBİS'le savunma yapan sanık Mehmet Özkan, “Teslim etmem gereken devlet ihale işleri ve TOKİ işim var” diyerek tahliyesini talep etti. Yakınlarını kaybedenlerin aileleri ise “Biz depremde evlatlarımızın yanarak kül oluşunu izlemek durumunda kaldık. Sorumluların en ağır cezayı almalarını istiyoruz” dedi.Hatay'da 51 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden skandal talep - Resim : 1

'KOLON KESİLDİ' İDDİASI

Öte yandan, aileler apartmanın altında bulunan marketin kolonları kestiğini de iddia etti.

Mahkeme, sanık Mehmet Özkan ve şantiye şefinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Eylül 2024'e erteledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması Mardin'de korkunç olay! Annesi ve eşi içerideyken evi ateşe verip kapıyı kilitledi Sınırda insan kaçakçılığı ile suçlanan tuğgeneral tutuklandı Antik kent bölgesinde 43 futbol sahası büyüklüğünde yer yandı