40 kişiye mezar olan binanın fen işleri sorumlusu denetimsizliği itiraf etti

Hatay'daki depremde 40 kişiye mezar olan Kasaplar Apartmanı'nın fen işleri sorumlusu ve statik proje sahibi Murat Göksel Dalkılıç, binanın inşa sürecinde herhangi bir denetim yapılmadığını söyledi.

40 kişiye mezar olan binanın fen işleri sorumlusu denetimsizliği itiraf etti

6 Şubat günü meydana gelen depremler nedeniyle 45 bin kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza dönen 11 şehirde arama kurtarma çalışmaları sonlanırken enkaz kaldırma işlemlerine başlandı.

İNCELEMELER BAŞLATILDI
Yaşanan felaketin büyüklüğünün yanı sıra yıkılan binalar üzerinde inceleme başlatıldı.

Yapılan incelemelerde onlarca apartmanın inşasında deniz kumu, tahta ve deniz kabukları tespit edildi.

Sorumluların yakalanması amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında birçok müteahhit yakalanırken bazıları ise tutuklandı.

Hatay'da 40 vatandaşa mezar olan Kasaplar Apartmanı'nın müteaahidi ve proje sorumlusu yakalandı.

İSTANBUL'DA TUTUKLANDI
Kasaplar Apartmanı'nın fen işleri sorumlusu ve statik proje sahibi şüpheli Murat Göksel Dalkılıç, hakkında yakalama kararı çıkarılmadan kısa bir süre önce kaçtığı Tacikistan'dan getirilerek İstanbul'da tutuklandı.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen savcılar tarafından sorgulanan Dalkılıç, Kasap Apartmanı'nın fenni mesul ve statik proje sahibi olduğunu kabul etti.

40 kişiye mezar olan binanın fen işleri sorumlusu denetimsizliği itiraf etti - Resim : 1

DÖNEMİN ŞARTLARINA UYGUNMUŞ
Şüpheli Dalkılıç, Nihat Bölür ve Kazım Bölür kardeşler tarafından 1995 yılında inşa edilen binanın dönemin şartlarına uygun olarak yapıldığını savundu.

"SADECE PROJEYİ HAZIRLADIM"
Dalkılıç, projeyi teslim ettikten sonra apartmanın yapım sürecinde yer almadığını ileri sürerek "Her ne kadar ilgili yapının fenni mesulü ve statik proje müellifi olarak gözüküyorsam da sahada herhangi bir gözetim ve denetim yapmadım, sadece proje hazırladım." dedi.

Dalkılıç, kendisine "Apartmanın inşa edildiği tarihte gözetim ve denetim yetkisinin fenni mesulde olduğu" hatırlatılınca, müteahhitlerin binayı ne şekilde yaptığı konusunda bilgisinin olmadığını belirtti.

HABERİ YOKMUŞ!
Binanın, 40 kişinin ölümüne neden olduğunu gözaltındayken öğrendiğini söyleyen Dalkılıç, hakkında yürütülen soruşturmadan haberinin olmadığını, Tacikistan'a gidiş nedeninin de yeni projelerde görev alma amaçlı olduğunu öne sürdü.

SORUMLU OLMADIĞINI İDDİA ETTİ
Depremde yaşanan kayıplar nedeniyle üzgünlüğünü dile getiren Dalkılıç, apartmanın yıkılmasından sorumlu olmadığını iddia etti.

Kaynak: AA

deprem Hatay
6'lı masanın adayı pazartesi günü açıklanacak İlber Ortaylı'dan Celal Şengör gafıyla ilgili açıklama İzmir'de yeni fay hatları Deprem bölgesinde kaybolan çocuklar iddiası