Hasan Basri Akdemir'den mültecilere yönelik algı operasyonu açıklaması! "Suriyeliler ile ilgili yalan haber pompalıyorlar"

Haberet Youtube kanalında yayınlanan Köşe Videosu'nda açıklamalarda bulunan Gazeteci Hasan Basri Akdemir geçtiğimiz ay mülteciler ile ilgili 19 yalan haber yapıldığını belirtti. Akdemir "Suriyeliler ile ilgili yalan haber pompalıyorlar" dedi.

Haberet Youtube kanalında yayınlanan Hasan Basri Akdemir ile Köşe Videosu'nda bu hafta da önemli konular ele alındı. Gazeteci Hasan Basri Akdemir, Suriyelilere yönelik algı operasyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Suriyeliler ile ilgili yalan haber pompalıyorlar" diyen Hasan Basri Akdemir'in açıklamaları şöyle;

"Geçtiğimiz ay mülteci konusuyla ilgili tam 19 yalan haber yapılmış benim tespit edebildiğim.

Mesela tiyatro oyuncusunun videosu gerçek gibi paylaşılmış. Sular altında kalan bir köye yapılan evlere, ’Suriyeliler için’ diye haber yapılmış. Eski birkaç çocuk Kur’an okuyan çocuk fotoğrafıyla ‘Mülteci kılığındaki El Kaideliler kurs açtı’ denmiş. Ağrılı bir aklıevvelin silahlı saldırısı da Suriyelilerin denmiş.
İki Türk birbirini dövmüş. Hemen Suriyelilere had bildirildi hashtagı açılmış.

Güya Suriyeliler Trabzon’da silahlarla göbek atmış. Reyhanlı’da polis Suriyeli canlı bomba da yakalamış. Ama haberde Suriyeli büyük puntlarla. Bir baktım ki yok. Gençler halay çekiyor. Başka gençler sesten rahatsız oluyor. Kavga ediyorlar. Polise intikal ediyor olay vesaire. Birisi olayı penceren çekip internete ‘kavga çıktı’ diye atıyor. Hemen birileri ‘Suriyeliler kavga etti’ diyor. Sonra bir benzerine de Mudanya’da rastladım.

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü’nün bile haberi olmayan tecavüz ve sonra döverek öldürme görüntülerindeki kişi de Suriyeliymiş. Ama görüntüler eski işte.

Viyana’daki karşılama görüntülerini bizim Göç İdaresi diye atmışlar ya ona çok güldüm. Halikarnas’taki olaylardaki de yabancı değilmiş. Hayvanseverlerin hayvan sevmezlere olan saldırısını ‘O kişi de paylaşmış bunu’ ‘Halk Suriyelilere karşı ayaklandı’ diye paylaşmışlar.

Hatay’da özerk yönetim kuruldu bile geçen ay denmiş. ‘Asgari ücret alan ölsün, ben Suriyeliyim’ diyen de bilin bakalım nereliymiş? Çorum doğumlu olmasına rağmen ‘birilerinin’ hesabı tarafından ‘Afgan’ denilen katil yaşlı amcayı maalesef katletmiş. Ağrı’daki karı koca kavgasını aylar sonra ‘Afganların katliamı’ diye paylaşmışlar ya.

Şimdi diyeceksiniz ki ‘Hasan Basri içimiz kıyıldı neden hepsini tek tek anlattın?’
Sizce bu yalanlar neden söylenir?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir Dışişleri Bakanı'nı kabul etti Bakan Özhaseki'den 11 ile uyarı Bungalov evleri kaçak çıktı İsmail Küçükkaya: Erdoğan 300 sene daha iktidarda kalır