Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu

İsrail ve Hamas arasında geçici ateşkes sağlanmış, ateşkes sonucunda, 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli esirin serbest bırakılacağı ve bu ateşkesin 4 gün süreceği açıklanmıştı. Katar'dan yapılan açıklamada, 13 İsrailli rehinenin yarın saat 17.00'de serbest bırakılacağını duyurdu. Katar, Gazze'deki ateşkesin sabah 08.00'de başlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu
  • İsrail'in bir ayı aşkın süredir bombaladığı Gazze'de 'insani ara' konusunda uzlaşmaya varılmış, şimdilik kalıcı bir ateşkes söz konusu olmasa da 4 gün süreyle sağlanması beklenen 'geçici ateşkes' ve esir takasıyla gerilimin biraz olsun azalması bekleniyordu.

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 1

  • Ateşkesin bu sabah saatlerinde, esir takasının gerçekleştirilmesiyle başlaması bekleniyordu.

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 2

  • İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, perşembe günü uygulamaya girmesi beklenen esir takası sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 3

"CUMADAN ÖNCE OLMAYACAK"

  • Esirlerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin "sürekli ilerleme kaydettiğini" ifade eden Hanegbi, "Serbest bırakılma, taraflar arasındaki anlaşmanın orijinaline göre başlayacak ve bu cumadan önce olmayacak." ifadesini kullandı.

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 4

  • İsrail basını, söz konusu duyuruyu "gecikme" olarak değerlendirdi.

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 5

  • İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, "Anlaşmanın uygulanmasındaki gecikme hakkında basına duyuru yapılmadan önce İsrailli esirlerin ailelerine bilgi verilmediği" belirtildi.

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 6

  • İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail Ordu Radyosunda katıldığı programda, anlaşma kapsamında ilk İsrailli esir grubunun 23 Kasım'da teslim alınacağını söylemişti.

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 7

"ATEŞKES ANLAŞMASI YÜRÜRLÜĞE GİRENE KADAR VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

  • Öte yandan İsrailli Ulusal Birlik Milletvekili Ze'ev Elkin, itiraf gibi sözler kullanarak "Müzakereler sırasında Hamas'a ait 300 noktayı vurduk" dedi.
  • Rehine anlaşmasında 'küçük ayrıntılar' kaldığını söyleyen Elkin şu ifadeleri kullandı:
"Müzakereler sırasında Hamas'a ait 300 noktayı vurduk, ateşkes anlaşması yürürlüğe girene kadar vurmaya devam edeceğiz, bitiminden bir dakika sonra da vurmaya devam edeceğiz."

Hamas'ın 13 İsrailli esiri serbest bırakacağı tarih belli oldu - Resim : 8

ESİRLER NE ZAMAN BIRAKILACAK?

  • Katar'dan yapılan açıklamada, 13 İsrailli rehinenin yarın saat 17.00'de serbest bırakılacağını duyurdu. Katar, Gazze'deki ateşkesin sabah 08.00'de başlayacağını açıkladı.

KATLİAMA DEVAM EDİYORLAR

  • Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 322 kişi artarak 6 bin 150'den fazlası çocuk olmak üzere 14 bin 854'e yükseldiğini açıkladı.
Maden ocağı göçtü, 5 işçi toprak altında kaldı Asrın felaketi bir daha yaşanır mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB adayı sorusuna yanıt Kulisleri hareketlendiren iddia