'Hamas 40 bebeğin kafasını kesti' iddiası... İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama

Filistinli Hamas güçlerinin İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Bununla birlikte basın kuruluşları ve bazı yetkili makamlardan yayılan dezenformasyon dünyanın tepkisini çekti. Yapılan araştırmalar dezenformasyonun boyutunu gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Hamas direnişçileri 40 bebeğin kafasını kesti" iddiasının dezenformasyon içerdiğini açıkladı.

'Hamas 40 bebeğin kafasını kesti' iddiası... İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı' operasyonuna İsrail ordusunun karşılık vermesi sonucunda binlerce insan yaşamını yitirdi. Kitlesel olaylarda kritik öneme sahip sosyal medya, basın ve kamu kaynakları ise kimi manipülatif bilgiyle dünya kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle yanlış yönlendirdi.

Yapılan araştırmalar sonucunda karşılık bulan birçok bilginin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

'HAMAS'IN 40 BEBEĞİN BAŞINI KESTİĞİ' İDDİASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 40 İsrailli bebeğin başını kestiği ileri sürüldü.

İddia İsrail medyasında bir haber içeriği olarak çıktı ve sosyal medyada hızla yayıldı.

'Hamas 40 bebeğin kafasını kesti' iddiası... İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama - Resim : 1

Hamas'ın bebeklerin başlarını kestiği, İsrail askerlerinin Kfar Aza'da kafaları kesilmiş bebekler bulduğu, bu bebekler de dahil 100 kişinin cesedine ulaşıldığı iddia edildi.

İsrail Ordusu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada iddiadaki kaynak haberleri gördüklerini ancak ellerinde teyit edecek bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

İsrail medyasında çıkan ve sosyal medyada yayılan "Hamas'ın 40 bebeğin ya da bebeklerin başını kestiği" iddiası, İsrail tarafından "elde teyit edecek bir bilgi bulunmadığı" gerekçesiyle teyit edilmedi.

BEYAZ SARAY, BIDEN'I YALANLADI

"Hamas'ın 40 bebeğin ya da bebeklerin başını kestiği" iddiasına ABD Başkan Joe Biden da katıldı.

Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde de yer alan açıklamasında (10 Ekim) Biden, "Teröristlerin çocukların kafasını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve doğrulayacağımı hiç düşünmemiştim" demişti.

ABD Başkan Joe Biden
ABD Başkan Joe Biden

Beyaz Saray, Biden'ın "çocukların kafasının kesildiğine" ilişkin iddialarının, birkaç habere ve İsrailli yetkililerin söylemlerine dayandığını açıkladı.

İYİ Parti'de istifa krizi! Bomba patladı: Ankara, Isparta ve Elazığ'dan peş peşe dökülme Cumhurbaşkanı Erdoğan Scholz ile görüştü Türk ve Yunan'dan 'Aman doktor' şarkısı İmamoğlu CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'i ziyaret etti