Halk TV'de CHP gerginliği! Gazeteci Mumay eşi üzerinden 'çıkar çatışması' ifadeleriyle hedef alındı

CHP'nin Halk TV'ye para ödemesini eleştiren gazeteci Bülent Mumay, söz konusu kanalın canlı yayınında çirkin imalarla karşı karşıya kaldı. Moderatör Bengü Şap Babaeker tarafından eşinin CHP'deki görevi üzerinden hedef alınmasına tepki gösteren Mumay, "Ben 27 yıldız gazeteciyim, eşim 2 hafta önce atandı." diyerek cevap verdi. Çıkan gerginlikte Babaeker soruyu kasıtlı olarak elemeden yansıttığını da dile getirdi.

Halk TV'de CHP gerginliği! Gazeteci Mumay eşi üzerinden 'çıkar çatışması' ifadeleriyle hedef alındı

DW Türkçe İstanbul Koordinatörü Bülent Mumay, Halk TV canlı yayınında CHP ve kanal arasındaki para akışını eleştirdi. Bu sözlerinin ardından Mumay, Halk TV moderatörü Bengü Şap Babaeker'in eşini hedef almasıyla karşı karşıya kaldı.

Halk TV'de CHP gerginliği! Gazeteci Mumay eşi üzerinden 'çıkar çatışması' ifadeleriyle hedef alındı - Resim : 1

"CHP, HALK TV'YE NEDEN PARA ÖDÜYOR?"

CHP'nin Halk TV'ye para ödemesinin anlamsız olduğunu belirten gazeteci Mumay, "Zaten Halk TV'nin misyonu diğer partilerin sesi olmak değil mi?" dedi.

CHP'nin ödediği para için "gazeteciye haber yaptığı için maaşının dışında para vermek gibi" diyen Mumay sözlerine şu ifadelerle devam etti;

"Bir siyasi partinin buraya ödeme yapıyor olması soru işareti. CHP bunu niye ödüyor. Halk TV'nin misyonu zaten diğerlerinin yapmadığını yapmak, başka partilerin de sesini duyurmak değil mi? Bir gazeteciye haber yaptığı için maaşı dışında para vermek gibi. Gazetecinin işi zaten haber yapmak. CHP bu parayı neden ödüyor. Sebebi bu tür kuruluşların üzerinde bir güç kullanmak için mi yapıyor? bir medya kuruluşuna para ödüyorsanız bunu net bir şekilde bildirmek zorundasınız."

Halk TV'de CHP gerginliği! Gazeteci Mumay eşi üzerinden 'çıkar çatışması' ifadeleriyle hedef alındı - Resim : 2

HALK TV MODERATÖRÜ EŞİNİ HEDEF ALAN SORUYU SORDU

Halk TV moderatörü Bengü Şap Babaeker, CHP-Halk TV ilişkisini eleştiren gazeteci Mumay'ın eşinin hedef alındığı soruyu elemeyerek sordu.

Canlı yayında gerginlik çıkartan soruda, "Mumay bu yapılanın ne CHP ne de Halk TV açısından tam anlamıyla etik sayılamayacağını söylemişti. Burada bir çıkar çatışması görülüyor. Çünkü Mumay'ın eşi Eren Erdem'in çalışma arkadaşı" ifadelerine yer verdi.

Halk TV'de CHP gerginliği! Gazeteci Mumay eşi üzerinden 'çıkar çatışması' ifadeleriyle hedef alındı - Resim : 3

MUMAY İMALI SORUYA TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteci Mumay, Babaeker söz konusu soruyu kasıtlı olarak elemeden sorduğunu belirterek "Bu soruyu senin sormana üzüldüm" dedi.

Mumay cevabında şu ifadelere yer verdi;

"Bir kadın olarak bir gazetecinin eşinin işinin bir başkasının yaptığı işe etkisini sormanı ayıpladı. Ben 27 yıldır gazetecilik yapıyorum. Eşim 2 hafta önce CHP'de çalışmaya başladı. Benim CHP'ye yaptığı eleştirileri yayın boyunca herkes görmüştür. Sorularda eleme yapıp yapmadığını bilmiyorum"

"BEN YANSITMAK İSTEDİM"

Mumay'ın bu sözleri üzerine ise Halk TV moderatörü Bengü Şap Babaeker, "Ben bu soruyu yansıtmak istedim" dedi.

Halk TV'de CHP gerginliği! Gazeteci Mumay eşi üzerinden 'çıkar çatışması' ifadeleriyle hedef alındı - Resim : 4

Cumhurbşakanı'ndan Hatay paylaşımı Azerbaycan FETÖ'ye geçit vermedi CHP musluğu kesti Halk TV isyan etti Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul için aday arıyor mu?