Hakkari'de Gazze için protesto gösterisi: Destek yürüyüşü gerçekleşti

Hakkari'de Gazze'deki saldırılara karşı yürüyüş düzenlendi; destek mesajları verildi.

Hakkari'de Gazze için protesto gösterisi: Destek yürüyüşü gerçekleşti

Hakkari'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik bir yıldır sürdürdüğü saldırılara karşı protesto amacıyla büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi. Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen etkinlik, kentin Ulu Cami önünde bir araya gelen vatandaşların eski belediye binasına kadar yürüyüş yapmasıyla başladı.

BİRLİK BERABERLİK İÇİN TOPLANDILAR

Etkinlikte, katılımcılar, attıkları sloganlarla İsrail'in saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi. Yürüyüşün sonunda, Hakkari Müftüsü Hüseyin Okuş, katılımcılarla birlikte dua etti.

AÇIKLAMALAR VE ÇIKIŞLAR ÖNE ÇIKTI

HAKDA Platformu Sözcüsü Nihat Gür, yaptığı konuşmada, ''İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma karşı dünyanın sessizliğinin kabul edilemez olduğunu'' vurguladı. Gür, bu suskunluğun 42 binden fazla insanın katledilmesine, hastanelerin, okulları ve ibadethanelerin bombalanmasına neden olduğunu söyledi.

Gür, Batı'nın desteğiyle İsrail'in bölgedeki saldırgan tutumunu hızlandırdığını ifade ederek, ''Gazze'deki direniş, insanlığın ve İslam'ın onurudur. Bugün Hakkari'de toplanarak, bu meşru harekete destek olmak için buradayız. Soykırıma karşı durmak için birlik olmalıyız'' dedi.

YÜRÜYÜŞE KATILANLAR ARASINDA SİYASİ VE STK TEMSİLCİLERİ DE BULUNDU

Yürüyüşe, AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter gibi isimlerin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar da katıldı.

Hakkari'de İsrail'in Gazze'de 1 yıldır sürdürdüğü saldırıların protesto edilmesi ve Filistin ile...

Hakkari'de İsrail'in Gazze'de 1 yıldır sürdürdüğü saldırıların protesto edilmesi ve Filistin ile Lübnan'a destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu öncülüğünde düzenlenen program kapsamında Ulu Cami önünde bir araya gelen kent sakinleri, eski belediye binası önüne kadar yürüdü.

Filistin'li çocuklar için etkinlik Filistin direnişinin güçlü durumu Hakurk ve Gara'da 12 terörist etkisiz Yangın Felaketi: Havadan Görüntüledi