Hakkari Dağlarında En İyi Bal Üretimi İçin Çalışan Ordulu Arıcılar

Ordulu arıcı çift, Hakkari'nin zengin bitki örtüsünde en kaliteli balı üretmek için dört yıldır çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari Dağlarında En İyi Bal Üretimi İçin Çalışan Ordulu Arıcılar

Ordulu arıcılar Şinasi ve Cevriye Keskin, Hakkari'nin zengin bitki örtüsü, doğal su kaynakları ve yüksek rakım sayesinde 4 yıldır en iyi balı üretmeye çalışıyor.

Şinasi Keskin’in Arıcılık Serüveni

63 yaşındaki Şinasi Keskin, ilkokuldan mezun olduktan sonra İstanbul'a gidip inşaat sektöründe çalıştı. Ancak 1981 yılında arıcılıkla ilgili aile geçmişinden etkilenerek bu alana yönelmeye karar verdi.

Hakkari’ye Yolculuk

Eşi Cevriye Keskin ile birlikte Türkiye’nin çeşitli yerlerinde uzun yıllar arıcılık yapan çift, dört yıl önce Hakkari'ye yerleşti ve burada bal üretimi yapmaya başladı.

“Kalite İçin Emek Harcıyoruz”

Şinasi Keskin, "Yalnızca kaliteli bal üretmeyi hedefliyoruz. Yoksa 1200 kilometre mesafeyi kateder miydik?" diyerek Hakkari’nin kendine özgü özelliklerini vurguladı. 300’den fazla kovanla çalıştıklarını ve iklimin bal kalitesinde büyük etkisi olduğunu belirtti.

Cevriye Keskin'in Destanı

Cevriye Keskin, 16 yıldır eşinin yanında arıcılık yaptığını ve bu meslek sayesinde üç çocuğunu okutarak onların başarılı birer birey olmalarını sağladığını dile getirdi. Çocuklarından ikisi öğretmen, biri ise havalimanında çalışıyor.

Arıcılığın Getirdiği Dostluklar

Keskin, "Hakkari'den çok memnunum, burada güzel dostluklar edindik." diyerek Hakkari’nin kendisi için ne kadar değerli olduğunu ifade etti.

Ordulu Şinasi ve Cevriye Keskin çifti, zengin bitki örtüsü, doğal su kaynakları ve yüksek rakımı...

Ordulu Şinasi ve Cevriye Keskin çifti, zengin bitki örtüsü, doğal su kaynakları ve yüksek rakımı nedeniyle tercih ettikleri Hakkari'de, 4 yıldır 300'ü aşkın kovandan en kaliteli balı üretmek için arıcılık yapıyor.

Kaynak: AA

Kansere Karşı Dirençli Bir Kadın: Serap Kaya'nın İlham Verici Hikayesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunmada yerlilik vurgusu Dünyanın En Uzun Adamı Dubai'de Bakan Yerlikaya'dan Narin sorusuna ilginç tepki