Hakan Fidan korkusu Fransız Le Monde'yi de sardı! Analiz haberde skandal ifadeler

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki büyüyen gücü Avrupa medyasını korkutmaya devam ediyor. Fransa merkezli Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı hedef aldı. Ülkesindeki iç savaş durumuna gelen isyanı görmezden gelen Le Monde, Bakan Fidan'ın Libya, Suriye, Kuzey Afrika ve Arap ülkelerindeki faaliyetlerini sıraladı. Söz konusu analizde Bakan Fidan hakkında 'kara kutu' ve 'siyasi karanlığın prensiz' şeklinde skandal ifadelere yer verildi.

Hakan Fidan korkusu Fransız Le Monde'yi de sardı! Analiz haberde skandal ifadeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Suriye ve Libya'daki faaliyetleri Avrupa'da korku salmaya devam ediyor. Fransa'nın ünlü Le Monde gazetesi, ülkesindeki ayaklanmayı görmek yerine Türkiye'yi hedef aldı. Fransa merkezli Le Monde, Bakan Fidan'ın MİT Başkanı olduğu dönemde Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da üstlendiği görevleri değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan
Caption

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜZERİNDEN FİDAN ANALİZİ

Bakan Hakan Fidan'ın 13 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ile birlikte olduğu 'gölgesinde kaldı' ifadeleriyle vurgulandı. Le Monde bununla birlikte gerektiğinde Cumhurbaşkanı'nın yanında, toplantılarda ve resmi karelerde yer aldığını belirtti.

Fransız gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerinde, Hakan Fidan'ın da hazır bulunduğunu yazdı.

le monde hakan fidan
Le Monde'nin Hakan Fidan haberi

"KARA KUTU" VE "SİYASİ KARANLIĞIN PRENSİ" İFADELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki karalama haberlerine ve iftiralarına ara vermeden devam eden Batı medyası, Hakan Fidan hakkında da 'kara kutu' ve 'siyasi karanlığın prensi' ifadelerine yer verdi.

Le Monde'nin skandal haberinde Bakan Hakan Fidan için, "İstihbarat teşkilatının eski başkanı, Erdoğan'ın temel işlerinin uygulayıcısıydı. (Erdoğan'dan sonra) en güçlü siyasi lider olarak sunuldu. Cumhurbaşkanı'nın muhtemel halefi olarak görülüyor. Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildiğinde, onu Dışişleri Bakanlığı'nın başına getirdi. Adı, ilgi odağı haline geldi ve karar sürpriz değildi." ifadelerine yer verildi.

Hakan Fidan korkusu Fransız Le Monde'yi de sardı! Analiz haberde skandal ifadeler - Resim : 3

LİBYA VE SURİYE ROLÜ İÇİN 'YAKICI ROL' DEDİ

Fransız gazetesi Bakan Fidan'ın MİT Başkanı olduğu dönemde Orta Doğu'nun "yakıcı" meselelerini ele aldığı belirtti. 

Mısır ve Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden başlamasına zemin hazırlayanın Fidan olduğu belirtilerek, aynı ismin Libya ve Suriye'de de rol oynadığının altı çizildi.

AVRUPA'YI KORKUTAN VİZYON VURGUSUNA DEĞİNİLDİ

Mevlüt Çavuşoğlu ile Hakan Fidan arasındaki devir teslim törenine de değinen Le Monde, vizyon açıklamasını ele aldı.

Hakan Fidan korkusu Fransız Le Monde'yi de sardı! Analiz haberde skandal ifadeler - Resim : 4

İşte Le Monde'nin analizindeki ifadeler;

5 Haziran'da Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde basın önünde Hakan Fidan, "Dış politikada milli vizyonu takip edeceğim." dedi.

Ankara yıllarca stratejik özerklik kavramına dayalı, bağımsız, dış etki ve kısıtlama olmayan bir diplomasiyi savundu. Bu, her şeyi yapabilen becerikli kişiye eldiven gibi uyan bir çerçeve.

Hakan Fidan korkusu Fransız Le Monde'yi de sardı! Analiz haberde skandal ifadeler - Resim : 5

'İstifa' çağrılarına kulak tıkayan Kılıçdaroğlu: CHP tek adam partisi değildir Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırılara tepki Cumhuriyet Gazetesi'nden CHP'deki savaşı körükleme yazısı! Bakan Işıkhan'dan kabine sonrası memur maaş zammı açıklaması