Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda: Ramazan öncesi ateşkes arzumuz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu’na ilişkin son gün oturumlarının ardından değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Fidan burada, Gazze'de Ramazan ayında önce ateşkes yapılması için büyük bir çaba gösterildiğini söyledi ve insani yardımlarının ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda: Ramazan öncesi ateşkes arzumuz
  • Bu sene üçüncüsü yapılan Antalya Diplomasi Forumu’nun son gününde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, kapanış konuşmasını yaptı.
  • Bakan Fidan burada Gazze ile ilgili, "Ramazan ayından önce ateşkese ulaşılması için çok ciddi çaba var. Açlığn kol gezdiği Gazze'ye insani yardımların ulaşması elzemdir." dedi.

Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda: Ramazan öncesi ateşkes arzumuz - Resim : 1

Bakan Fidan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şunlar:

ADF'de çok farklı düzeyde katılımcı, yoğun etkiletişmde bulundu. Foruma bu yıl 148 ülkeden 4 bin 700 kişi, 19 Devlet ve Hükümet başkanı, 2 Özel Yönetim Başkanı ile 52 Dışişleri Bakanı katıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız seçim kampanyasıyla ilgili yoğun bir mesaisi olmasına rağmen 11 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geldiler. Ben de ayrıca 32 mevkidaşımla ikili görüşme yapma imkanı buldum.

Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda: Ramazan öncesi ateşkes arzumuz - Resim : 2

Gazze'de devam eden zulmün sona erdirilmesi için atmamız gereken adımları konuştuk.

Diplomasi kanalıyla dayanışma ve iş birliğinin her alanda artırılmasını istiyoruz.

Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda: Ramazan öncesi ateşkes arzumuz - Resim : 3

"RAMAZAN ÖNCESİ ATEŞKES ARZUMUZ"

Ramazan ayından önce ateşkese ulaşılması için çok ciddi çaba var. Açlığn kol gezdiği Gazze'ye insani yardımların ulaşması elzemdir.

Birilerinin zinini bekleyerek Gazze'ye yardım ulaştırmak 2 milyon isnanın yavaş ve sessiz ölümüne ortak olma manasına geliyor. Uluslararası toplum artık daha farklı adımların atılması gerektiğine inanıyor.

Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda: Ramazan öncesi ateşkes arzumuz - Resim : 4

"ABD'YE GELECEK HAFTA ZİYARETİMİZ VAR"

Blinken'ın daveti üzerine stratejik mekanizma toplantısı yapmak üzere ABD'ye önümüzdeki hafta bir seyahat planlanmış durumda.Çok çeşitli konularda Amerika ile aramızdaki ilişkilerin bir muhasebesini yapmış olacağız.

Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda: Ramazan öncesi ateşkes arzumuz - Resim : 5

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşında her iki taraf da savaşla ilgili ulaşabilecekleri neticenin sonuna gelmiş görünüyor. Artık ateşkese yönelik belli bir diyalogun başlatılmasının zamanı geldi. Tabi ki işgali tanımak söz konusu değil.


 

Bakan Şimşek'ten Murat Kurum'a açık destek: Yaparsa Murat Kurum kardeşim yapar İstanbul'da 9 aracın lastiklerini bıçakla kesen 3 zanlı yakalandı Sivas'ta kayak yaparken bacağı kırılan vatandaşın imdadına ambulans helikopter yetişti MSB duyurdu: İllegal yollarla sınırı geçmeye çalışan 26 şahıs yakalandı