Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Nerelerde etkili olacak?

Hafta sonu havalar nasıl olacak? Son birkaç günün güneşli geçmesi sonrasında vatandaşlar, hafta sonu için plan yapmaya başladı. Fakat Meteorolojiden kar yağışı uyarısı geldi. İşte beş günlük hava durumu tahmini...

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Nerelerde etkili olacak?

Meteoroloji, hafta sonu için plan yapanlar için son dakika uyarısı yaptı. Soğukların yine kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde 22 ilde kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Bu sayı Pazartesi itibariyle 28'e çıkacak. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak?

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

24 Aralık Cumartesi ülkenin genelinde bulutlu ve sisli bir hava bekliyor. İç Anadolu'nun tamamı, Ege, Marmara ve Akdeniz'in bir kısmında sis görülecek. Diğer kısımlarda ise mevsim normalleri üzerinde sıcaklık ve bulutlu güneşli bir hava bekleniyor.

25 Aralık Pazar günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bir kısmı bulutlu iken Kars, Tunceli, Hakkari'de sis görülecek. İç Anadolu'da pazar günü kar yağışı bekleniyor. Marmara Bölgesi ise yağmurlu. Ege'nin güneyi bulutlu.

26 Aralık Pazartesi günü ise kar yağışı görülen illerin sayısı artıyor. Marmara Bölgesi'nde Trakya bulutlu iken İstanbul, Sakarya, Bursa'da hava kapalı. İç Anadolu ile Doğu Anadolu'da kar yağışı görülecek. Güney Doğu Anadolu'da kar yağışı ile birlikte yağmur var. Ege'de ise bulutlu ve güneşli bir hava bekleniyor.

27 Aralık Salı günü kar yağışı Doğu Anadolu'nun iç kısmında görülürken sınır illerinde hava kapalı. Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri bulutlu ve güneşli. İç Anadolu'da ise yer yer bulutlu ve kapalı bir hava bekleniyor.

28 Aralık Çarşamba Ege, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bulutlu ve güneşli. İç Anadolu'nun kuzey kısmında kar yağışı var. Ayrıca Sivas, Erzurum, Kars'ta da kar yağışı bekleniyor. Trakya'da hava kapalı iken Marmara ve Karadeniz'in sahil şeridinde yağmur yağışı görülecek.

Kar yağışı beklenen iller şu şekilde:

Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane.

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Nerelerde etkili olacak? - Resim : 2

2023 bedelli askerlik ücreti kaç lira? ''FETÖ elebaşının malikanesinin kapısını çalan hala olmadı'' 3 il ve KKTC'de eş zamanlı operasyon: Çete çökertildi Şehit Kubilay, 92. yıldönümünde anılıyor!