Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu nasıl olacak merak ediliyor. Yılbaşı tatili için program yapacak olan vatandaş, 31 Aralık Cumartesi ve 1 Ocak Pazar günü hava durumunu kontrol ediyor. Meteoroloji uzmanının yılbaşı hava durumu ile söyledikleri dikkat çekti. İşte Meteoroloji verilerine göre yılbaşı tatili hava durumu tahmini...

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üstünde seyrettiğin günlerde yılbaşı tatilinde hava nasıl olacak merak ediliyor. Meteoroloji uzmanı, yılbaşı havası için "İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum" dedi. Özellikle İstanbul'da güneşli hava nedeniyle hafta sonu planlar yapılıyor. Peki, 31 Aralık Cumartesi ve 1 Ocak Pazar günü hava nasıl olacak? İşte detaylar...

METEOROLOJİ UZMANI: İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞIYORUM

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Türkiye'de hiçbir il yeni yılı kar yağışıyla karşılamayacak, hatta yağmur bile yok Türkiye'de. Bir tek bugün Muğla ve Aydın civarında hafif bir yağmur var, onun haricinde maalesef kar yok. Önümüzdeki 5 gün de yağış da kar da yok. Uzun yıllardır bakarım kar yağacak mı diye, böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum. Türkiye'nin hiçbir yerinde kar yok" dedi.

30 ARALIK CUMA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri parçalı bulutlu, öğlen ve akşam saatlerinde Muğla kıyıları ile gece saatlerinde Aydın çevreleri hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle sakin, zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu 9
İstanbul: Az bulutlu 12
İzmir: Parçalı bulutlu 15
Adana: Az bulutlu 20
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19
Samsun: Az bulutlu 16
Trabzon: Az bulutlu 14
Erzurum: Az bulutlu 1
Diyarbakır: Az bulutlu 12

31 ARALIK CUMARTESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesi mgm.gov.tr'den yayınlanan 31 Aralık Cumartesi tahminine göre, hava sıcaklıkları yine mevsim normalleri üstünde seyredecek. Ülkemizin genelinde sis, pus ve güneşli hava hakim. Karadeniz'in kıyı şeridi, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz ile Ege'nin güney kısmında güneş var. Marmara, İç Anadolu ve kalan bölgelerde sisli bir hava var. Beklenen sıcaklılar; İstanbul'da 14/8, Ankara'da 8/0, İzmir'de 18/6, Antalya 19/10, Şanlıurfa 13/3, Iğdır 6/-2.

Hafta sonu hava nasıl olacak? - Resim : 1

1 OCAK PAZAR

Yeni yılın ilk günü Meteoroloji hava durumu tahminlerine göre yine aynı şekilde seyredecek. Akdeniz'de bazı illerimizde gündüz sıcaklık 20 dereceye kadar çıkacak. Ülkemizin genelinde yine sis hakim. Beklenen sıcaklıklar; İstanbul 14/4, Ankara 10/-1, İzmir 18/7, Adana 20/5, Trabzon 14/7, Van 6/-2.

Hafta sonu hava nasıl olacak? - Resim : 2

Yarın o saatlerde açık olacak Denizli’de 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi Nazif Ay: Noel'i kutlamak Müslümanlar için farzdır Sözleşmeli personele kadro gelecek mi?