2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Hac ön kayıtları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı Hac ön kayıtları 5 Ocak'tan itibaren yapılabilecek. İlk defa kayıt yaptıracaklar, Hac kayıt başvurularını e-devletten yapabilecek. Hac farizasını yerine getirmek için başvuru yapan hacı adayları, 2023 hac kuraları ne zaman çekilecek merak ediyor. Peki, hac ön kayıtları ne zamana kadar, nereden, nasıl yapılır? İşte 2023 hac detayları...

2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

2023 Hac ön kayıtları 5 Ocak'ta başladı. Farz olan hac görevini yapmak ve kutsal mekanları görmek arzusunda olan vatandaşların merakla beklediği tarih, Diyanet İşleri tarafından açıklandı. İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, ön kayıtlarını verilen süre içinde e-devlet üzerinden yapabilecek. Daha önceki senelerde kayıt yapanların kaydı otomatik güncellenecek. Peki, hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac ön kayıt nasıl yapılır? Hac ön kayıt ne zaman sona erecek?

HAC ÖN KAYIT NE ZAMANA KADAR YAPILABİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, müracaatlarını 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek? - Resim : 1

Geçmiş yıllarda kayıt yaptırıp 2020 yılında kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri, 05 Ocak 2023 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellenecektir.

HAC ÖN KAYIT NASIL YAPILIR?

Hac ön kayıt işlemleri, e-devlet üzerinden yapılacak. E-devletten kaydınız yaptıktan sonra mutlaka hac kayıt durumunuzu sorgulayınız.

Hac kayıt durum sorgulama için tıklayınız

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILACAK?

Diyanet İşleri, İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşların; anlaşmalı bankalardaki kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla, 250 (İkiyüzelli) TL ön kayıt ücreti yatıracaklardır.

Anlaşmalı bankalar ise Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım olarak açıklandı.

2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek? - Resim : 2

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Kutsal topraklara gitmek ve hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlardan 5-26 Ocak tarihleri arasında ön kayıt alınacak. Bu tarih sonrasında kura çekilişi için heyecanlı bekleyiş başlayacak. 2023 Hac kuraları çekiliş tarihi resmi olarak açıklanmadı. Diyanet İşleri tarafından hac kura çekiliş tarihi açıklandığı vakit haberimiz güncellenecek. ​

2025'te değil, 2023'te havalanacak EYT yasası ne zaman çıkacak? Kuşluk namazı ne zaman kılınır? Meteoroloji haftanın ilk gününe dair verileri aktardı