Güvenpark yenilendi: 29 Ekim'de açılıyor

Ankara'nın simgesi Güvenpark, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını yeniden açacak.

Güvenpark yenilendi: 29 Ekim'de açılıyor

Ankara'nın merkezinde yer alan ve Cumhuriyet tarihinin ilk parkı olma özelliğini taşıyan Güvenpark, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını yeniden ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, parkın son durumunu basınla paylaştı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Oluşturulan basın toplantısında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Ödemiş, Güvenpark'taki yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Güvenpark'ı 29 Ekim'de tamamen ziyaret edebilirsiniz. Şu anda parka girdiğinizde bitmiş halini görebilirsiniz." dedi.

ÇALIŞTAY VE İŞBİRLİKLERİ

15 Ekim'de düzenlenen çalıştayda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, ABB, Altındağ Belediyesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) gibi birçok kurumun işbirliği ile Ankara'nın tarihi ve kültürel değerleri ele alındı. Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir, 2013 yılından bu yana 500 gazeteci ile çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

UNESCO'YA YENİ ÖNERİLER

Ödemiş, başta Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi olmak üzere şehirdeki önemli tarihi alanlar hakkında bilgi verdi ve UNESCO listesine eklenmesi önerilen yeni alanlar hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu. Bu süreçte Atatürk Bulvarı'nın önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Sonuç olarak, Güvenpark'ı yeniden keşfetmek ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği...

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, ABB, Altındağ Belediyesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) işbirliğiyle 15 Ekim'de Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenecek "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerleri Anlama Çalıştayı" dolayısıyla Gazi Park Atatürk Orman Çiftliği'nde basın toplantısı düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, burada açıklama yaptı.

Bakanlıktan Lübnan'daki Türklerin tahliyesi hakkında açıklama Kazakistan'da 'Sarsılmaz Kardeşlik-2024' Tatbikatı Diyanet Başkanı Erbaş Kazakistan'a Gitti Bartın’daki çevre kirliliğinin cezası kesildi