Güldür Güldür'ün gazilere yönelik skeci sosyal medyadan tepki topladı!

Sık sık işledikleri konularla gündeme gelen Güldür Güldür programının, gaziler hakkında yaptığı skeç sosyal medya kullancıları tarafından eleştirildi. Skeçte, "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" ifadeleri kullanıldı. Konuyla ilgili ile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açıklama yaptı.

Güldür Güldür adlı programda yer alan skeçte, gazilere yönelik kullanılan "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" ifadeleri nedeniyle sosyal medyada geniş bir tepki topladı. Programdaki skeçte, gazilere tanınan ayrıcalıklar ve "gazikart" uygulaması mizahi bir dille ele alındı.

Güldür Güldür'ün gazilere yönelik skeci sosyal medyadan tepki topladı! - Resim : 1

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, skecin vücutlarını gözünü kırpmadan vatanlarına feda eden gazilere yönelik çirkin ve incitici bir dil içerdiğini belirtti. Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir televizyon kanalındaki gazilerimize yönelik haddini son derece aşan ve 'güldürmeyen' anlamsız skeci şiddetle kınıyorum. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri bizim en kıymetli emanetimizdir." ifadelerini kullandı.

Güldür Güldür'ün gazilere yönelik skeci sosyal medyadan tepki topladı! - Resim : 2

SHOW TV'DEN AÇIKLAMA

 Show TV'den yapılan açıklamada söz konusu skecin Show TV ekranlarında yayınlanmaya uygun görülmediği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır.

Durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz."

Güldür Güldür'ün gazilere yönelik skeci sosyal medyadan tepki topladı! - Resim : 3

TEPKİ TOPLADI

Sosyal medya kullanıcıları da skeçteki ifadeleri kınayarak, "Çok ayıp", "Rezalet", "Ülkenin geldiği duruma bak", "Gaziler bizim yiğit evlatlarımız" gibi tepkilerini dile getirdi. Güldür Güldür  Show’un bu skeci kamuoyunda tepki çekerken yapımcının nasıl bir açıklama yapacağı da merak konusu oldu.

Emekliye ek zam Resmi Gazete'de! Cumhur İttifakı'nın Konya İlçe Belediye Başkan adayları tanıtıldı Cevdet Yılmaz'dan 'Gaye Erkan' açıklaması Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası ilk yorum