Grevin ikinci gününde İzmir trafiğinde yoğunluk var

İzmir'de 625 adet metro ve tramvay çalışanını ilgilendiren TİS görüşmelerinin olumsuz neticelenmesi sebebiyle tramvay ve metro seferleri durdu. Grevin ikinci gününde İzmir'de caddeler ve otobüs duraklarında yoğunluk yaşandı.

İzmir Metro A.Ş. adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 emekçiyi ilgilendiren TİS görüşmeleri olumsuz neticelendi. Bunun üzerine, tramvay ve metro seferleri durdu.

Grevin ikinci gününde İzmir trafiğinde yoğunluk var - Resim : 1

625 çalışan greve çıkarken, metro ve tramvayın çalışmaması sebebiyle duraklarda yoğunluk oluştu. Toplu taşım araçlarını kullanan çoğu vatandaş, grev sebebiyle özel araçlarıyla trafiğe çıkarken, bazı vatandaşlar ise otobüs duraklarına akın etti.

Grevin ikinci gününde İzmir trafiğinde yoğunluk var - Resim : 2

"BÖYLE BİR ŞEY İZMİR'DE OLAMAZ"

Tramvay ve metro çalışanlarının greve çıkması sonucu ulaşımda zorluk yaşadığını ifade eden Hulki Bingöl, “Dün akşam Konak’tan Alsancak’a yürüyerek geldim. Yani duraklar belli değil, kimin nereye gideceği belli değil. Ortalık karışık, insanlar isyan ediyor. Ulaşım zor yani, böyle bir şey İzmir’de olamaz" diye konuştu. 

Grevin ikinci gününde İzmir trafiğinde yoğunluk var - Resim : 3
Hulki Bingöl

"BELEDİYE BUNA ÇÖZÜM BULMALI"

İş yerine giderken büyük zorluk yaşadığını belirten Samet Ocak, grevin kısa bir süre içerisinde bitmesi gerektiğini belirtti. Ocak, “Eylem olduğu için mağdur oluyoruz, şu an servise yetişeceğim. Çok zor şartlarda buraya geliyorum, belediyenin buna çözüm bulmasını istiyoruz. İnsanların hakkını versinler, insanlar da greve gitmek zorunda kalmasın" dedi. 

Grevin ikinci gününde İzmir trafiğinde yoğunluk var - Resim : 4
Samet Ocak

 

Kaynak: DHA

İzmir Konak
Akaryakıt fiyatları zamlandı tabelalar güncellendi! Doğalgaza zam var mı? Meral Akşener'in sağ kolu Erhan Usta CHP'ye kapıları kapattı: 2019'da bizim sayemizde kazandınız Davutoğlu: 10 milletvekili ile ölçülemez