Google, Ekrem İmamoğlu'nu 'eski' İBB Başkanı olarak gösterdi

Google, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun unvanının önüne 'eski' ibaresi getirdi. Dün gece tartışma programlarında ele alınan konu üzerine İmamoğlu, olaya twitter üzerinden alaycı bir dille tepki gösterdi. İBB Sözcüsü Murat Ongun da bir açıklama yaparak "Lütfen, bir ya da birkaç kişinin Wikipedia üzerinden yaptığı kurnazlığı ciddiye almayalım" dedi.

Google, Ekrem İmamoğlu'nu 'eski' İBB Başkanı olarak gösterdi

Hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirilen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Google arama motorunda unvanı değiştirildi. "Ekrem İmamoğlu" şeklinde yapılan arama sonucunda, "eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" sonucu çıkması üzerine İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Google, Ekrem İmamoğlu'nu 'eski' İBB Başkanı olarak gösterdi - Resim : 1

İmamoğlu, arama motoru Google'ın yaptığı “Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” ibaresine Google Türkiye’yi etiketleyerek yanıt verdi. İmamoğlu tepkisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ndeki konuşmasından önce moderatörden kürsü istemesine atıfta bulundu. “I speech kürsü” paylaşımında bulundu.

İşte İmamoğlu'nun tweeti;

"KURNAZ BİR YA DA BİRKAÇ KİŞİ"
Konuya ilişkin bir açıklama da İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan geldi. Ongun, Google'ın durumu düzeltmeye yönelik çalışma yaptığını söyledi. 

Google, Ekrem İmamoğlu'nu 'eski' İBB Başkanı olarak gösterdi - Resim : 2

Konuyu masaya yatıran tartışma programlarını hedef alan Ongun şu ifadeleri kullandı:
"Zorunlu Açıklama: Google Türkiye’nin tarafımıza verdiği bilgi budur. Lütfen, bir/birkaç kişinin Wikipedia üzerinden yaptığı kurnazlığı ciddiye almayalım. Duyarlı yüz binlerce vatandaşımıza ilgileri için teşekkür ederiz."

Google, Ekrem İmamoğlu'nu 'eski' İBB Başkanı olarak gösterdi - Resim : 3

'TARAFSIZ BÖLGE' KONUYU Tİ'YE ALDI
Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Google aratmasındaki title değişikliği Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programının dün geceki bölümünde masaya yatırıldı.
Hakan Bayrakçı, Zafer Şahin, Bedri Baykam ve Gaffar Yakınca'nın konuk olduğu programda Zafer Şahin, "Türkiye'de demokrasi olmadığı için Google bile bu tip şeylere girmek zorunda kalıyor" sözleriyle durumu ti'ye aldı.
Ahmet Hakan ise "Bu durum Ekrem beye yarar mı bilmiyorum ama Google'a kaybettirir. 'Google düzelt şunu'" diyerek ekrandan seslendi.
Sanatçı Bedri Baykam da "Google'ın Avrupa sorumlularından biri yakın arkadaşım" diyerek telefonunu karıştırmaya başladı. Bunun üzerine Gaffar Yakıncı, "Canlı yayında Google'ın ve Tükiye'nin kurtuşuna şahit oluyoruz şu anda" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık'tan istismar davasıyla ilgili açıklama Görev başındaki polis memurunu tehdit etti İmamoğlu, CHP grup toplantısına katılacak HDP'ye Hazine blokesi gelsin talebi