Davutoğlu: Fedakarlığım 10 milletvekili ile ölçülemez

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde 6'lı Masadan Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet ve Demokrat Parti'nin CHP listesinden TBMM'ye milletvekili sokması tartışmaları beraberinde getirmişti. Kimi siyasi isimlerin kendisi hakkında "Hiç oy almadan 10 milletvekili kazandı" ifadelerini kullanmasına sinirlenen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir konuşmasında "Ben, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakârlık yaptım" dedi.

Davutoğlu: Fedakarlığım 10 milletvekili ile ölçülemez

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde CHP listesinden seçimlere giren Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet ve Demokrat Parti'nin milletvekili çıkarması bir dönem çok konuşulmuştu.

En çok eleştirilenlerden birisi de CHP listesinden Meclise 10 milletvekili sokan Gelecek Partisi oldu.

CHP'Lİ İSİMLERDEN TEPKİLER GELDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimlerin ardından sosyal medya hesabında üzerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında "Hiç oy almadan 10 milletvekili kazandı; Erdoğan kapının önüne koyunca CHP'ye sığındı" ifadelerini kullanırken, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol de "Devşirme siyaset" yorumunda bulunmuştu.

"10 MİLLETVEKİLİ İLE ÖÇÜLEMEYECEK FEDAKARLIK"

Sosyal medyada da çeşitli eleştirilere maruz kalan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı bir konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Ben, entelektüel, ilmi, akademik ve siyasi toplumsal bakımdan en büyük fedakarlığı yaptım, 10 milletvekili ile ölçülmeyecek bir fedakarlık bu. Kasım 2015'te bana yüzde 49,5 oy vermiş idarecileri karşıma alıp o kitlelere yabancılaşma pahasına 'Yanlış yapıyorlar, size başka bir alternatif sunuyorum' dedim. Bu az bir bedel değildir." 

"SAĞ SEÇMEN CHP'YE OY VERMEZ DEDİM"

"En son tercihim seçim CHP listelerinden girmekti" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

"3 parti gelin birlikte girelim dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez. Beraber olalım dedim. İYİ Parti'ye de Sayın Akşener'e de söyledim. Partilerimiz arasında görüşmeler oldu. Üçlü, DEVA, Saadet, Gelecek olmayınca İYİ Parti ile de konuştum. Sonra Saadetle sonra tekrar konuştuk. Tüm yolları denedik. Sonra kimse dönüp de bizim oportünist bir tavır sergilediğimizi iddia edemez." ​​​​​​​
İmamoğlu durmuyor! O isimlerle 'değişim yemeği' yedi Sağlıkta ikinci 'Beyaz Reform' dönemi başladı Skandal paylaşım! Esenyurt saldırısını bakın nasıl verdiler... CHP hangi kanala ayda ne kadar para aktardı?