Gece Müzeciliği Uygulaması ile 361 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gece Müzeciliği uygulamasıyla 361 bin 215 ziyaretçiyi tarihi mekanlarda ağırladı.

Gece Müzeciliği Uygulaması ile 361 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yılın Nisan ayında başlatılan "Gece Müzeciliği" uygulaması, tarihi ören yerleri ve müzeleri 361 bin 215 kişiyle buluşturdu. Uygulamanın, kültürel turizm alanında yeni bir dönem başlatması bekleniyor.

Gece Ziyaretleriyle Tarihi Yerler Yeniden Canlandı

Dönüşüm sürecinin ilk örneği olan bu uygulama sayesinde, özellikle İzmir Efes Ören Yeri ve Denizli Hierapolis gibi tarihi mekanlar, geceleri ziyarete açıldı. Nisan ile Eylül ayları arasında, 284 bin 240 kişi İzmir Efes'i, 76 bin 975 kişi ise Hierapolis'i ziyaret etti.

Bakan Ersoy'dan Değerlendirme

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Gece Müzeciliği projesinin tarihi yerlere yeni bir perspektif kazandırdığını ifade etti. Ersoy, "Bu eşsiz mirasları gece atmosferinde tanıma fırsatı sunarak, 361 bin 215 ziyaretçimizi ağırladık." dedi.

Gelecek Planları

Bakan Ersoy, "Önümüzdeki yıllarda farklı yerlere de bu uygulamaları taşıyıp ülkemizin kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyoruz. Turizmi dört mevsim aktif tutmayı hedefleyen bu projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum." sözlerini ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilk kez Nisan 2024'te hayata geçirilen

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilk kez Nisan 2024'te hayata geçirilen "Gece Müzeciliği" uygulaması kapsamında ören yeri ve müzeleri 361 bin 215 kişi ziyaret etti.

TÜRK-İŞ, Ankara'da Emek Buluşması Mitingi Düzenleyecek Siirt'te Kayıp 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Bulundu Selçuk Bayraktar Teknofestte konuştu İsrail'de TRT Haber ekibine taciz