KYK yurdunda kalan itfaiye erinden duygulandıran mesaj

Gaziantep'teki deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına katılan Batman Belediyesi itfaiye eri Mehmet Aktan, KYK yurdunda duş aldıktan sonra duvara not asarak kullandığı şampuanın ücretini bıraktı. Cebindeki son parayı bıraktığını aktaran Aktaş, "Bankamatikler açık değildi o yüzden daha fazla bırakamadım, şampuan kiminse hakkını helal etsin" dedi.

KYK yurdunda kalan itfaiye erinden duygulandıran mesaj

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Batman Belediyesi itfaiye ekipleri, yoğun çalışmalarının ardından ilçede bulunan Ukkaşe Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kız ve erkek öğrenci yurduna giderek duş aldı.

KYK yurdunda kalan itfaiye erinden duygulandıran mesaj - Resim : 1

İtfaiye ekibi duş aldığı yerde öğrencilere ait şampuanı kullandı.

Düşünceli itfaiye eri Mehmet Akan, şampuanlarını kullandığı öğrencilere bir not ve para bıraktı.

KYK yurdunda kalan itfaiye erinden duygulandıran mesaj - Resim : 2

Duyarlı itfaiye eri, duvara astığı notta "Kaç gündür canla başla kurtarma faaliyetlerinden dolayı duş alma fırsatı bulamadık. İlk defa burada fırsat bulup şampuan kullanmak zorunda kaldık. Hakkınızı helal edin kardeşlerim" ifadelerini kullanarak notun yanına 30 Türk lirası bıraktı.

KYK yurdunda kalan itfaiye erinden duygulandıran mesaj - Resim : 3

Deprem bölgesindeki yoğun çalışmalarını anlatan Aktan, "Yaklaşık olarak 6'ıncı günde üzerimize dökülen tozlardan iş yapamaz hale geldik. Orada bir fırsat bulduk bizi KYK yurduna gönderdiler. KYK yurdunda duş alacak sabun, şampuan bir şey ararken masada bir tane şampuan gördüm" dedi.

KYK yurdunda kalan itfaiye erinden duygulandıran mesaj - Resim : 4

CEBİNDEKİ SON PARAYI BIRAKMIŞ
Öğrencilerin olduğu için şampuanı kullanmak istemediğini söyleyen Aktan, "Deprem olmuş öğrencilerin ne durumda olduğunu bildiğimiz için. Şampuanı aldık arkadaşlarla birlikte kullandık. Hak geçmesin diye cebimde kalan son parayı oraya bıraktım. Ondan hakkını helal etmesini istedik. Nota, Batman’dan geldiğimizi belirttik. Dedik ki, mecbur kaldık kullanmakta hakkını helal et. Yoksa orada hiç kimsenin herhangi bir şeyine dokunmak istemiyorduk ama mecburiyetten kullandık. Üstümüz başımız toz içindeydi ondan dolayı kullandık. Cebimde son 30 TL kalmıştı onu bıraktım masaya" dedi.

KYK yurdunda kalan itfaiye erinden duygulandıran mesaj - Resim : 5

Katar yardım için 9 uçak daha gönderdi Malatya'da depremin ilk anları polis telsizine yansıdı Deprem bölgesinde 156 bin konut acil yıkılacak İBB yetkileri Haberet'e açıkladı: Site çöktü, telefonlar susmuyor