Gazeteci Oral Çalışlar'dan Haberet canlı yayınında gündem olacak yorum! İYİ Parti yok olacak

Gazeteci Hasan Basri Akdemir, Haberet YouTube kanalında duayen gazeteci Oral Çalışlar'ı konuk etti. İYİ Parti'deki istifaları ve Genel Başkan Meral Akşener'in kararlarını değerlendiren Çalışlar, "Parti yok olacak bence. Bir geleceği olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

  • Duayen gazeteci Oral Çalışlar, Haberet YouTube kanalında Hasan Basri Akdemir'in canlı yayın konuğu oldu.
  • İYİ Parti'deki istifaların ardından hedef alınan Genel Başkan Meral Akşener'in durumunu değerlendiren Çalışlar, "Partiyi merkez sağa çekemedi." dedi.

Çalışmalar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

AK Parti'den soğuyan bir kısım sağ seçmen, eski merkez sağ dediğimiz seçmen Meral Akşener'in çıkışıyla umuda kapıldılar. Bir ara kamuoyu yoklamalarında İYİ Parti'nin oyları yüzde 17-18'e kadar çıkmıştı. Merkez sağdan kendisine 'Gel, sana burada yer var' çağrısı yapıldı. Ülkücü kadroların etkisiyle bu işi başaramadı, partiyi merkez sağa çekemedi.

"İYİ PARTİ YOK OLACAK"

  • Gazeteci Çalışlar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sağ seçmenin ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirtti.
  • İYİ Parti'nin 'geleceği' olmadığını dile getiren Çalışlar, sözlerine şu ifadelerle devam etti;
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki git gel yapması, seçimlerin kaybedilmesinde de rol oynadı. Giderek merkez sağa oturmayacağı, merkez sağın ihtiyaçlarına cevap vermeyeceği için seçmen kitlesi onları terk etmeye başladı. Parti yok olacak bence. Oraya doğru gidiyor. Bir geleceği olduğunu düşünmüyorum. Kendisine yer tutamadı.
CANLI | Elon Musk mücahit mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Zirvesi'nde Gazze mesajı Karadeniz Ereğli afet bölgesi ilan edildi FETÖ'cü Mehmet Kamış yakalandı