Fransa-Fas maçı sonrası Fransa sokakları karıştı! 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 115 gözaltı var

2022 Dünya Kupası'nda Fransa ile Fas arasında oynanan yarı final maçı sonrası Fransa karıştı. Başkent Paris başta olmak üzere Lyon, Nice ve Montpellier'de olay çıktı. 14 yaşında bir çocuğun araba altında kalarak hayatını kaybettiği olaylarda polis göstericilere biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti, 115 kişi gözaltına alındı.

Fransa-Fas maçı sonrası Fransa sokakları karıştı! 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 115 gözaltı var

2022 Dünya Kupası'nda Fas'ı 2-0 yenerek yarı finali kazanan Fransa'da gece saatlerinde kaos çıktı. Fransa'nın Paris, Lyon, Nice ve Montpellier şehirlerinde ortalık karıştı. Yaşanan kaosun sebebi olarak; aşırı sağcı grupların, Faslı taraftarlara karşı planlı saldırılar düzenlemesi gösterildi.

FRANSA'DA ÇOK SAYIDA FAS ASILLI İNSAN BULUNUYOR
Çok sayıda Faslı veya Fas asıllı insanın yaşadığı Fransa'da, Fas'ın daha önce aldığı galibiyetler coşkuyla kutlanmıştı.

Dün akşamki karşılaşma esnasında da şehirde her şey normaldi. Fransa'nın galibiyeti sonrası ortalık bir anda karıştı. 

Cezayir kökenlilerin ardından Fransa'nın en büyük ikinci göçmen grubu olan Fas asıllı insanlarla Fransızlar maçtan sonra karşı karşıya gelirken olayları Fransızların başlattığı kaydedildi.

TOMA'LAR VE GÖZ YAŞARTICI GAZ KULLANILDI
Paris polisi olayları bastırmak için TOMA'larla kalabalığın üzerine tazyikli su sıkarak göz yaşartıcı gaz kullandı. Bu durumdan çok sayıda taraftar, gazeteci ve polis etkilendi.

Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan ve yüzleri kapalı olan grup, buralarda havai fişek patlatmaya devam etti.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK ARABANIN ALTINDA KALARAK ÖLDÜ
Montpellier'de yaşanan olaylardaysa kalabalık arasında arabasıyla kalan bir Fransız, aracını kalabalığın üzerine sürdü ve 14 yaşında bir genci ezdi. 14 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Fransa-Fas maçı sonrası Fransa sokakları karıştı! 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 115 gözaltı var - Resim : 1

PARİS'TE 115 GÖZALTI VAR
Fransa basını, Fransız taraftarlar ile Faslı taraftarların arasında başlayan olaylara aşırı sağcı grupların dahil olduğunu ve Paris'in en işlek caddesi Şanzelize'ye gitmeye çalışan 40 kişilik silahlı grubun engellendiğini ve gözaltına alındığını yazdı.

Polis kaynaklarına göre gece Paris ve çevresinde yaşanan olaylarda 115 kişi gözaltına alındı. Lyon'da ise ikisi aşırı sağcı olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

SALDIRILARI KİM NEDEN DÜZENLEDİ?
Fransız milletvekili Antoine Leaument, yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Nice'te faşistler ırkçı sözler söyleyerek Faslı taraftarlara saldırıyor. Irkçılık suçtur." ifadesini kullandı.

Bir diğer milletvekilli Thomas Portes da Twitter hesabından Lyon, Nice ve Montpellier kentlerinde aşırı sağcı grupların, Faslı taraftarlara karşı planlı saldırılar gerçekleştiğini yazdı.

İsmailağa'dan yeni açıklama MİT'ten Irak ve Suriye'de operasyon Kılıçdaroğlu'ndan 'ben daha ölmedim' cevabı "16 milyon İstanbullunun hakkı gasp edilmiştir"