Frank Hoogerbeets kimdir, kaç yaşında, mesleği nedir?

Frank Hoogerbeets ismi Kahramanmaraş depremi sonrasında yine gündem oldu. Deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat'ta yaptığı paylaşım dikkatleri üzerine çekti. Peki, Frank Hoogerbeets kimdir? Frank Hoogerbeets'in doğru tahmin ettiği depremler hangileri?

Frank Hoogerbeets kimdir, kaç yaşında, mesleği nedir?

Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremi sonrasında araştırılıyor. Deprem Kahini Frank Hoogerbeets, 3 Şubat'ta paylaşımında bölgede 7.5 şiddetinde bir depremin kaçınılmaz olduğunu söylemişti. Peki, Frank Hoogerbeets kimdir, mesleği nedir? Frank Hoogerbeets'in doğru tahmin ettiği depremler hangileri?

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR?

Frank Hoogerbeets, Youtube'da çok sayıda takipçisi bulunan Avustralyalı gökbilimci. Aslında şarkıcı ve söz yazarı Frank Hoogerbeet, Avustralya'nın ilk üç tahmincisi arasında yer alıyor.

Deprem tahminleri için Frank Hoogerbeets, "Gezegenler arasında bir düzen vardır, ben de bunun üzerinde çalışmalar yapmaya başladım. Sonrasında spesifik gezegen dizilimlerinin deprem üzerindeki olası etkisini araştırdım." diyerek deprem gözlemlerine nasıl başladığını söylemişti.

FRANK HOOGERBEETS'İN DOĞRU BİLDİĞİ DEPREM TAHMİNLERİ

1-) Hoogerbeets'in ilk tahmini Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 7.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem hakkındaydı ve tahmini doğru çıktı.

2-) Frank Hoogerbeets ikinci tahminini ise 1960 ve 1964 yıllarında Şili'de yaşanan 9.5 ve Alaska'da yaşanan 9.2 büyüklüğündeki depremlerden yola çıkarak yaptı. İki depremin oluştuğu şartlarla 26 Şubat 2019'daki şartların birebir benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Deprem Kahini'nin tahmini yine tuttu. 1 Mart Cuma günü Güney Amerika ülkesi Peru'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

3-) Daha sonrasında ise Frank Hoogerbeets, 7 ile 9 Mart arasında 6 -7 büyüklüğünde bir deprem beklediğini duyurdu ki 10 Mart günü Tonga ve Fiji'yi etkileyen 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

4-) Hoogerbeets 19 Mart tarihinde yeni bir video yayınladı ve videoda 20 ile 21 Mart tarihlerinde 5-6 şiddetinde deprem olacağını söylemişti. Hoogerbeets'in Türkiye tahmini doğru çıktı ve merkez üssü Denizli, Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

deprem kimdir
Elon Musk deprem açıklamasında bulundu! Gaziantep Kalesi de deprem yıkıldı Doğu Anadolu fay hattı nereden geçiyor? Dünya Türkiye'ye yardım için harekete geçti!