Foça'da Yangın: Havadan Görüntülenen Hasar Alanları

Foça'daki yangında 340 hektar alan zarar gördü, havadan çekilen görüntüler karamsar bir manzara sundu.

Foça'da Yangın: Havadan Görüntülenen Hasar Alanları

Yangın Felaketi: Havadan Görüntüledi

İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen yangın, önceki gün bir çöplükte başladı ve hızla ormanlık alanlara yayıldı. Yoğun mücadelenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Yangının Etkilediği Alanlar 340 Hektar

Yangın, Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplük alanında, saat 11.15 sıralarında rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Çok sayıda ekibin sürdürdüğü mücadele sonucunda, yangın saat 21.15'te kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarına devam etmekte.

Doğa Tahribatı ve Sıcak Hava Koşulları

Yaklaşık 340 hektar alanın etkilenip hasar gördüğü yangında, genç ağaçların bulunduğu ağaçlandırma sahasına da sıçradığı ancak ekipler tarafından durdurulduğu dron ile havadan görüntülendi.

Bölgede yeşil tonların yerini siyah ve gri tonlarının aldığı dikkat çekerken, çok sayıda arı kovanının da kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Müdahale Operasyonu

Yangına zamanında müdahale etmek için 10 uçak, 8 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibi ile harekete geçildi. Yangın sırasında tedbir amaçlı olarak bir site de boşaltıldı.

İzmir'in Foça ilçesinde çöplükte başlayarak ormana sıçrayan, yoğun müdahale ile kontrol altına...

İzmir'in Foça ilçesinde çöplükte başlayarak ormana sıçrayan, yoğun müdahale ile kontrol altına alınan yangında büyük bölümü kızılçam ormanı olan 340 hektar arazi, siyah ve gri tonlarına büründü.

Charyn Kanyonu'nun Eşsiz Güzellikleri İsrail'in Gazze'deki Son Bombardımanı Kuyumcu Dolandırıcılığı: 25 Milyon Liralık Vurgun Şantaj videosu kurgu çıktı