Finlandiya, Kosova'nın NATO Üyeliğine Destek Veriyor

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Kosova'nın NATO üyeliğini desteklediklerini duyurdu.

Finlandiya, Kosova'nın NATO Üyeliğine Destek Veriyor

Finlandiya'dan Kosova'nın NATO Üyeliği İçin Destek

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Kosova'nın NATO'ya katılma isteğini açıkça desteklediklerini bildirdi. Bu açıklama, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile başkent Priştine'deki resmi toplantılarının ardından yapıldı.

Karşılıklı Destek ve İşbirliği Vurgusu

Valtonen, Kosova'nın Avrupa-Atlantik entegrasyonunu ve Sırbistan ile olan ilişkilerinin normalleşmesine yönelik çabalarını desteklediklerini vurguladı. Ayrıca, Avrupa Birliği ile Batı Balkan ülkeleri arasında dış güvenlik işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Elina Valtonen, "Kosova'nın bağımsızlığını kazandığı günden bu yana AB üyeliğini destekledik. Şimdi ise NATO üyeliği için de destek verme konusunda kararlıyız. Aynı zamanda, ticari ilişkileri artırmak için de çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ukrayna Krizi Üzerine Değerlendirmeler

Toplantıda Ukrayna'daki saldırganlık konusuna da değinildi. Valtonen, Finlandiya'nın Ukrayna'ya olan desteğini sürdüreceğini ifade etti.

Gervalla-Schwarz, toplantının, Kosova ile Finlandiya arasındaki güçlü bağları ve işbirliğini pekiştirdiğine değinerek, "Finlandiya'ya bağımsız ve demokratik bir Kosova'nın inşasına verdiği destek için teşekkür ediyorum. Birlikte güvenli bir Avrupa inşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Valtonen, Kosova ziyaretinde Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Başbakan Albin Kurti ile de görüşerek iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik adımlar attı.

 Kosova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz (sağda)...

Kosova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz (sağda), Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen (solda) ile başkent Priştine'deki Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi.

O börekçiye mühür İstanbul'da okul saatlerine trafik düzenlemesi "İzmir Körfezi'nde ekosistem durma noktasına geldi" MSB'den teğmenlerin kılıçlı yeminine yeni açıklama