Filistin direnişi güçleniyor: Hamdan'dan önemli açıklamalar

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hamdan, Filistin direnişinin güçlü olduğunu vurguladı ve yeni bir coğrafi haritanın şekilleneceğini belirtti.

Filistin direnişi güçleniyor: Hamdan'dan önemli açıklamalar

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Filistin direnişinin bulunmuş olduğu durumu güçlü bir şekilde değerlendirdi. "Gazze, gerekli sorumlulukları yerine getirmiştir. Birçok lider şehit düşmüş ve yeni liderler ortaya çıkmıştır, bu da direnişin sürdüğünü gösteriyor" diye konuştu.

YENİ BİR COĞRAFİ HARİTA OLACAK

Hamdan, birkaç yıl içerisinde bölgenin yeni bir haritasının şekilleneceğini belirtirken, "Bu haritada İsrail'in yeri olmayacak." ifadesini kullandı. İstanbul'da gerçekleştirilen 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı çerçevesinde gündeme gelen bu konular, İslam dünyasının yeniden diriliş sürecinde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

BATI MEDENİYETİNİN ÇÖKÜŞÜ

Usame el-Hamdan, Batı'nın insan haklarını koruma kapasitesinin eskisi gibi olmadığını aktararak, "Bugünkü küresel sistem, çifte standartlarla doludur." dedi. Ayrıca, Aksa Tufanı operasyonunun, uluslararası sistemin çirkin yüzünü açığa çıkardığını ifade etti.

DİRENİŞ RUHU YENİDEN CANLANIYOR

İslam dünyasında direniş ruhunun tekrar doğduğunu ifade eden Hamdan, "Bu süreçle müttefiklerimizi ve düşmanlarımızı daha net görebiliriz." şeklinde bir değerlendirme yaptı. Gazze ve Batı Şeria'daki direnişin devam ettiğini belirten Hamdan, bu direnişin her yerde sürdüğünü vurguladı.

HAYATİ BİR FIRSAT

Son olarak, Gazze halkının yaşadığı zorluklara rağmen topraklarını terk etmediğini hatırlatan Hamdan, "Hayati bir fırsat yakalamış durumdayız, belki de bu fırsat bir daha gelmeyecek." diyerek, direnişin önemine dikkat çekti.

Hakurk ve Gara'da 12 terörist etkisiz Yangın Felaketi: Havadan Görüntüledi Charyn Kanyonu'nun Eşsiz Güzellikleri İsrail'in Gazze'deki Son Bombardımanı