FETÖ'de örgüt içerisindeki kavgalar bitmiyor: Gülen'in ölümü sonrası ne olacak?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölüm iddiaları doğrulandı. Gülen'in böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demansla boğuştuğu bilinirken, örgüt içindeki dinmeyen kavgaların da sağlık durumunu etkilediği iddia edildi. Gülen'in ölümünün ardından örgütte neler olacağı merak konusu.

FETÖ'de örgüt içerisindeki kavgalar bitmiyor: Gülen'in ölümü sonrası ne olacak?

Fetullah Gülen'in öldüğü iddia edilirken örgütten birçok kişi bu haberi doğruladı. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, yaptığı "Allah rahmet eylesin" yazılı paylaşımla iddiaların gerçekliğini ortaya koydu. 

HASTALIKLARLA BOĞUŞUYORDU

Son zamanlarda ortaya çıkan fotoğraflarıyla gündeme gelen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, sosyal medyada oldukça gündem olmuştu. Son yıllarda ciddi sağlık sorunları yaşadığı bilinen Gülen'in bitkin hali dikkat çekiyordu.

Böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans hastalığı da yaşayan Gülen, sık sık hastaneye kaldırılıyordu.

FETÖ'de örgüt içerisindeki kavgalar bitmiyor: Gülen'in ölümü sonrası ne olacak? - Resim : 1

ÖRGÜT İÇİNDE DİNMEYEN KAVGA

FETÖ'nün uluslararası ekipleri arasındaki para kavgaları son dönemde giderek tırmanmıştı. Avrupa ve Amerika'daki gruplar arasında yaşanan bu anlaşmazlıkların, örgütün lideri Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki sağlık durumunu da olumsuz etkilediği aktarıldı.

Gülen'in ölümünün ardından örgütün geleceği ve işleyişinin nasıl devam edeceği ise merak konusu. Örgüt içindeki güç mücadelesi ve maddi çıkar çatışmaları, FETÖ örgütünün bundan sonraki yönünü belirleyecek en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.

FETÖ'de örgüt içerisindeki kavgalar bitmiyor: Gülen'in ölümü sonrası ne olacak? - Resim : 2

PARA KAVGASI SAĞLIĞINI ETKİLEDİ

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Gülen'in ölüm haberinin Ankara'ya teyitli olarak ulaştığını söyledi. Fırat, "Son dönemde sağlığı son derece sıkıntılıydı. Hem böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans vardı. Kendisiyle ilgili ilk kez örgüt içindeki kavgayı ekrana getirmiştik. Sadece Afrika'daki okullardan yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Avrupa ve Amerika ekibi arasında para kavgasından dolayı; Gülen'in Pensilvanya'dan çıkarıldıktan sonra sağlığının kötüye gittiği bilinen bir gerçek" ifadelerini kullandı.

ABD, 'KİM' SORUSUNA CEVAP VERECEK

Son aylarda örgütün içindeki karışıklık ve koltuk kavgaları devam ederken, parayı kimin yöneteceğine karar verilemediği için FETÖ'nün parçalanmak üzere olduğu aktarıldı.

Maddi kaynakların kimin eline geçeceği içeride büyük bir kavga meselesine dönmüşken, para akışı sorunuyla birlikte taşınmaz mallar ve gayrimenkullerin de mevcut olduğu biliniyor.

Değerlendirmelerde bulunan Hande Fırat, "Önümüzdeki günlerde bu kavganın hangi boyuta ulaşacağını göreceğiz. Avrupa da, ABD ekibi de yönetime geçmeyi çok istiyor. Bu örgütün ipleri ABD ve birden fazla istihbarat örgütlerinin elinde. Söz konusu istihbarat örgütleri Gülen'in bu kadar yıldır ağırlandığı ABD, örgütün başına kimin geçeceği konusunda karar verici olacaktır." sözlerini söyledi.

FETÖ'de örgüt içerisindeki kavgalar bitmiyor: Gülen'in ölümü sonrası ne olacak? - Resim : 3

BAŞA GEÇECEK KİŞİ KİM OLACAK?

İlk olarak Gülen'in yerine kimin geçeceği merak konusu oldu. ABD'nin karar vereceği bilinse de Gülen'in yerine geçebilecek birkaç isim konuşuluyor. Bunlardan biri Mustafa Özcan.

Özcan; örgütün sözde İstanbul ve Balkan ülkeleri imamlığı, ardından "hususi hizmetler" kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamlığını yaptı.

FETÖ'de örgüt içerisindeki kavgalar bitmiyor: Gülen'in ölümü sonrası ne olacak? - Resim : 4

Bir diğer isim ise Gülen'in sırdaşı olarak bilinen İsmail Büyükçelebi. FETÖ içinde üst düzey sorumlu yönetici imam olarak uzun yıllar faaliyet yürüten Büyükçelebi, örgütte "Büyük Abi" olarak tanınıyor.

Bu isimlerin dışında Cevdet Türkyolu ve Osman Şimşek'in de isimleri anılıyor.

'Ateşi bol olsun' Fethullah Gülen'in ölüm haberi sevinçle karşılandı! FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Yenidoğan Çetesi'nin skandalları bitmiyor Özel hastanelere düzenleme geliyor