FETÖ'de cenaze krizi örgütü karıştırdı: Kaçırılma ihtimali var!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından, örgüt içinde cenazeye dair büyük bir kriz yaşanıyor. Örgütün "Uzun Cevdet" lakabıyla bilinen Cevdet Türkyolu'nun cenazeyi kaçırabileceği iddiaları örgütte gerilim yaratırken, mezarın gizli tutulması ve cenazenin sınırlı katılımla defnedilmesi planlanıyor.

FETÖ'de cenaze krizi örgütü karıştırdı: Kaçırılma ihtimali var!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından örgüt içinde cenazeye dair büyük bir kavga patlak verdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Gülen'in nereye gömüleceği ve cenaze töreninin nasıl yapılacağı örgüt içinde tartışmaların ana gündemi oldu. Özellikle örgüt heyetinde yaşanan anlaşmazlıklar dikkat çekiyor.

FETÖ'de cenaze krizi örgütü karıştırdı: Kaçırılma ihtimali var! - Resim : 1

KAÇIRILMA İHTİMALİ

Cevdet Türkyolu'nun, cenazenin hızlı bir şekilde ve kendi kontrolü altında defnedilmesi yönündeki ısrarı, heyetin yaşlı üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Avrupa’dan gelecek diğer örgüt mensuplarının da cenazeye katılmasını isteyen grup, cenaze töreninin aceleye getirilmemesi gerektiğini savunuyor. Ancak Türkyolu'nun bu öneriyi kabul etmeyip, göstermelik bir tören düzenleyerek cenazeyi kaçırabileceği yönünde iddialar da ortaya atıldı.

Örgütte “Uzun Cevdet” lakabıyla bilinen Cevdet Türkyolu’nun, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Fetullah Gülen’e sağlıklı gibi görünmesi adına ilaç verdiği, örgütteki dağılmayı engellemek adına daha önce çekilen videoları yeniymiş gibi yayınlandığı ortaya çıkmıştı.

CENAZE ODAK NOKTASI HALİNE GELDİ

Tüm bu gelişmeler üzerine, örgüt içinde artan gerilim ve Cevdet Türkyolu'nun cenazeyi kaçırma ihtimali düşüncesi, güvenlik önlemlerini de gündeme getirdi. Cenaze sürecinin nasıl yönetileceği, örgütün geleceği açısından kritik bir öneme sahip. Örgüt liderinin cenazesinin sembolik değeri, hem içerdeki hem de dışarıdaki mücadelelerin odak noktası haline gelmiş durumda.

TRT spikeri Fetullah Gülen'in ölümünü böyle duyurdu Cesur savcı fotoğraf karesinde FETÖ'de kavga bitmiyor 'Ateşi bol olsun' Fethullah Gülen'in ölüm haberi sevinçle karşılandı!