Fatih'te İnşaat Kazısı Sonrası Bina Tahliye Edildi

Fatih'te yapılan bir temel kazısı sonucu hasar gören 5 katlı bina tedbiren boşaltıldı.

Fatih'te İnşaat Kazısı Sonrası Bina Tahliye Edildi

İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir inşaat çalışması, çevresindeki binalarda hasara yol açtı. Akşemsettin Mahallesi, Vatandaş Sokak'taki 5 katlı apartman, temel kazısı sırasında oluşan sorunlar nedeniyle boşaltıldı.

Olayın Gelişimi

Dün akşam saatlerinde yapılan temel kazısında, bitişiğindeki 5 katlı apartmanın duvarlarında çatlaklar ve kısmi çökme meydana geldi. İhbar üzerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve polis ekipleri, belirlenen adrese sevk edildi. Ekipler çevrede güvenlik önlemleri alırken, bina sakinleri tahliye edildi.

İncelemeler Devam Ediyor

Yapılan incelemelerde, apartmanın bodrum katında ve kolonlarında çatlaklar olduğu tespit edildi. Hasar gören binanın yanı sıra, temel kazısından etkilenen diğer apartman için belediye ekipleri inceleme başlattı.

Bina Sakinlerinden Açıklamalar

Bina sakini Müesser Yılmaz, durumu basın mensuplarına anlatarak müteahhitin uyarılara rağmen dikkate almadığını belirtti. Yılmaz, "Evde oturduğum sırada iş makinesi çalışıyordu. İki bina arasında taşlar düşmeye başlamıştı, ama müteahhit 'sorun yok' dedi. Şimdi ev arıyoruz," dedi. Yılmaz, bina ve yan binanın temellerinde sorunlar olduğunu ve bu konuda defalarca uyarıda bulunduklarını da ifade etti.

Bu süreç içinde bina sakinleri, taşınma hazırlıkları yaparken güvenlik endişesi taşıyorlar. Ekiplerin incelemeleri ise devam ediyor.

Konya'da Üzücü Bir Trafik Kazası Roman Vatandaşların İçin Yeni Çalışmalar Düzensiz Göçmen Operasyonu Serhat Akın'a saldırı