Fatih'te bir kız çocuğunu istismar eden şüpheli tekrar gözaltına alındı

İstanbul-Fatih'te bir kırtasiyede 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan, 29 Aralık'ta gözaltına alınan ve ev hapsi şartıyla serbest bırakılan 57 yaşındaki şüpheli A.S, hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama emri ile yeniden gözaltına alındı.

Türkiye'de maalesef zaman zaman çocuklara karşı istismar olayları meydana geliyor. Toplumun tepkisini çeken bu olaylardan sonuncusu İstanbul Fatih'te yaşandı. 

28 Aralık tarihinde Fatih'te bir kırtasiyede 57 yaşındaki A.S tarafından cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki kız çocuğunun dava soruşturması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

BÜTÜN MÜŞTERİLERİN GİTMESİNİ BEKLEDİ
Mağdurun babasının şikayetiyle başlatılan soruşturma kapsamında, mağdur kızın şüphelinin çalışmakta olduğu kırtasiyeye tek başına gittiği, şüpheli şahısın bütün müşteriler gittikten sonra mağdur kıza sarılarak cinsel istismarda bulunduğu açıklandı.

Fatih'te bir kız çocuğunu istismar eden şüpheli tekrar gözaltına alındı - Resim : 1

CEZASI BU KADAR: EV HAPSİ
Şikayet üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde olaydan 1 gün sonra gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, hakim tarafından 'ev hapsi' kararıyla serbest bırakıldı.

Fatih'te bir kız çocuğunu istismar eden şüpheli tekrar gözaltına alındı - Resim : 2

TEKRAR GÖZALTINA ALINDI
Cumhuriyet savcılığı bu karar üzerine itirazda bulundu. Bu itiraz Asliye Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Değerlendirilen karar doğrultusunda mahkeme, 2 Ocak'ta, şüpheli hakkındaki adli kontrol talebini kaldırarak tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.

Karar üzerine tekrar gözaltına alınan şüpheli, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklama talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılacak.

Kaynak: İHA

Emekli maaşı ne kadar olacak? Barış Manço 80 yaşında! Ege'de korkutan deprem Pele’nin cenaze törenine katıldı