Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na olay gönderme: Kral öldü yaşasın yeni kral

14-28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi alan ve koltuğu bırakmayarak birçok kesimin hedefinde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu gerçekleştirilen kurultayı da kaybetti. Seçim sonrası her akşam ekranlardan Kılıçdaroğlu'nun gitmesi gerektiğini söyleyen Fatih Portakal kurultay sonrası seyirci karşısına çıktı. Portakal, "Kral öldü yaşasın yeni kral dönemi başladı şimdi." derken, Kılıçdaroğlu'nu yine eleştirdi.

Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na olay gönderme: Kral öldü yaşasın yeni kral

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği 12'nci seçimde de boynu bükük ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen 'değişim' ve 'istifa' çağrılarına kulak tıkayarak kurultaya kadar koltuğunda oturdu.

Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na olay gönderme: Kral öldü yaşasın yeni kral - Resim : 1

Geçtiğimiz hafta sonunda Ankara'da düzenlenen 38'inci CHP Olağan Kurultayı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel genel başkanlık için yarıştı. Özel, seçimlerin iki turunda da Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP’nin yeni Genel Başkanı olurken, Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde görev başındayken kurultay kaybeden ilk genel başkan unvanını aldı. 

Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na olay gönderme: Kral öldü yaşasın yeni kral - Resim : 2

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi sonrası Sözcü TV'de her akşam Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak görevi bırakmasını isteyen Fatih Portakal hafta sonu gerçekleştirilen kurultay sonrası yine Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na olay gönderme: Kral öldü yaşasın yeni kral - Resim : 3

Portakal, "Kral öldü yaşasın yeni kral" derken, "Bir bakıma beni şaşırttılar. Ne oldu? Olaylar molaylar çıkmadı. Hafif gerginlikler vardı o da bu kadar kalabalığın içerisinde normaldir. Sondan başlayalım yeni Genel Başkan Özgür Özel. Kral öldü yaşasın yeni kral dönemi başladı şimdi. Özel acaba, lider olup olamayacağını zaman gösterecek." ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na olay gönderme: Kral öldü yaşasın yeni kral - Resim : 4

Kılıçdaroğlu'nu 4. gün unutacağız diyen Portakal, "Bundan böyle Özgür Özel'i konuşacağız Genel Başkan olarak. Lider kumaşı var mıdır üstünde onu zaman gösterecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nu artık 3 gün konuşacağız 4. gün unutacağız. İyi de oldu gittiği. Net bir şekilde söylüyorum iyi de olduğu gittiği çünkü umutsuzluk veren çünkü arkadan entrikalar çeviren çünkü sadece birileri kalsın diye belki de kendi hareket edemeyen birilerinin aklıyla hareket eden o koltuğu artık hak etmeyen ve gitmesi gereken biriydi." şeklinde konuştu.

Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na olay gönderme: Kral öldü yaşasın yeni kral - Resim : 5

Portakal "Bu kadar rezil bir şekilde gidilemezdi" derken sözlerini şu şekilde tamamladı:

Gitmesi çok kötü oldu. Yani bu kadar rezil bir şekilde gidilemezdi. Gerçekten gidilemezdi. Ben kendi duygularımı anlatıyorum birçok insan sokakta böyle düşünüyor. Ya düşünsenize ikinci tura gidiyorsunuz artık. Gider bir insan. İnsan utanır artık, insan der ki 'ben ikinci tura gitmiyorum' der.  Onu bile göze aldı ikinci tura gitti. Böyle mi olmalıydı gidişi? Hayır ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi Bay Bay Kemal oldu ve bu şekilde de anılacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda check-in arızası Bakan Fidan Hollandalı mevkidaşı ile görüştü Bakan Yılmaz Tunç duyurdu! Hukukçulara yeni sınav Blinken'a Mescid-i Aksa'yla mesaj verilmedi